Al-Qaida i Midtausten

 • Hevder de har drept Al-Qaida-topp

  Abd al-Ghani al-Rasas, en fremtredende leder i Al-Qaida, skal være er drept i et amerikansk luftangrep i provinsen Baida i Jemen. Angrepet skal ha funnet sted sist søndag, ifølge pressetalsperson Peter Cook i Pentagon.

 • Al-Qaida-medlemmer drept i Jemen

  Amerikanske styrker har drept seks medlemmer av al-Qaida i en serie luftangrep i Jemen, det opplyser den amerikanske sentralkommandoen i Tampa. Angrepene ble utført 8., 10. og 12. juni.

 • Al-Qaida-topp omfavner Taliban

  Al-Qaida-leder Ayman al-Zawahri sverger troskap til den nye lederen for Taliban i Afghanistan, Haibatullah Akhundzada. Kunngjøringen kom i et videoopptak som er lagt ut på internett, ifølge den amerikanske overvåkingsgruppen SITE Intelligence Group.

 • USA bekrefter luftangrep i Jemen

  Det amerikanske militæret bekrefter å ha gjennomført ni luftangrep rettet mot Al Qaida i Jemen hittil i 2016. Det amerikanske militæret bekrefter også å ha drept elleve Al Qaida medlemmer i Jemen.

  Laster Twitter-innhold
 • Testamenterte millioner til jihad

  Al-Qaida-leder Osama bin Laden etterlot seg 29 millioner dollar i Sudan. Han testamenterte mesteparten av pengene til jihad mot Vesten. Det går frem av dokumenter som tirsdag ble offentliggjort av amerikanske etteretningskontoret ODNI.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no