Belgia

 • Vannkanoner mot feiring i Brussel

  Politiet i Brussel brukte vannkanoner for å få feirende innbyggere til å forlate feiringer på to torg i natt. For første gang på seks måneder tillot Belgia at folk var ute om natten, og på flere fester i hovedstaden sto folk tett i tett, melder DPA.

  Coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Brussels
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Åpner kafeer etter sju måneder

  I Belgia får kafeer og restauranter fra i dag servere kunder utendørs. Landet har hatt svært strenge koronatiltak i sju måneder, etter at det ble spesielt hardt rammet i den første bølgen av koronasmitte. Bord må stå halvannen meter unna hverandre.

  Coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Brussels
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Stort nettangrep i Belgia

  En nettleverandør som brukes av nasjonalforsamlingen, regjeringen, universiteter og forskningsinstitusjoner i Belgia, melder om et stort nettangrep. Flere kunder har mistet nettilgangen som følge av angrepet, opplyser selskapet Belnet. Belgiske medier melder at nettjenester knyttet til koronavaksinering var rammet av angrepet, og at påtalemyndighetens kontor i Brussel også hadde problemer.

 • Storma park etter aprilsnarr

  Politiet i Brussel i Belgia storma ein park med opprørspoliti og vasskanon for å spreie ei stor menneskemengde som hadde samla seg. Fleire tusen var i parken for å delta på «La boum», ein falsk festival som vart lansert som ein aprilsnarr, skriv Brussels Times.

Tre politibetjenter er lettere skadet etter en politiaksjon i Forest i Belgia. Aksjonen har sammenheng med terrorangrepene i Paris i november
Belgiske påtalemyndigheter avholder pressekonferanse med informasjon om gårsdagens antiterroraksjoner i landet.
To mennesker er drept i en antiterroraksjon i Verviers i Belgia, melder belgisk fjernsyn. Få siste nytt om situasjonen her.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no