Hopp til innhold
Belgium Shooting
Foto: Martin Meissner / AP

Belgia

 • Belgia skal levere F-16 til Ukraina i 2024

  Belgia vil forsyne Ukraina med F-16 jagerfly i år, ifølge den belgiske kringkasteren VRT, som siterer landets forsvarsdepartement fredag, melder Reuters.

  Den belgiske regjeringen hadde tidligere planlagt den første levering av F-16 til Ukraina i 2025.

 • Brussel: Politiet har stansa høgrekonservativ konferanse

  Belgiske myndigheiter har stengd ned Nasjonalkonservativ konferanse (NatCon) i Brussel.

  Politiet greip inn og stansa konferansen for å sikre «offentleg sikkerheit», like etter opninga tysdag, skriv The Independent.

  På konferansen skullle fleire kjende politikarar halde tale. Blant dei var Ungarns statsminister Viktor Orban, den britiske konservative politikaren Nigel Farage og den franske høgreradikale politikaren Eric Zemmour.

  Belgisk politi i Brussel stansar Nasjonalkonservativ konferanse
  Foto: Simen Ekeren / NRK
 • Påstander om russiske utbetalinger til representanter i EU-parlamentet skal etterforskes i Belgia

  Belgisk påtalemyndighet har åpnet etterforskning av mulig russisk innblanding i EU-parlamentet, sier Belgias statsminister Alexander De Croo fredag, ifølge AFP.

  Anklagene hevder EU-politikere tok betalt for å spre russisk propaganda.

  – Våre juridiske myndigheter har nå bekreftet at denne innblandingen skal etterforskes, sier De Croo.

  – Betalingen skjedde ikke i Belgia, men innblandingen gjorde det.

  Den belgiske statsministeren slår fast at som hovedsete for EU-institusjonene, er det landets ansvar å sørge for å opprettholde hver borgers rett til en uavhengig og trygg stemme.

 • Belgia overvåker ekstremister

  Belgias antiterrorbyrå. Ocam. opplyser at 650 personer som anses å ha tilknytning til jihadister og andre ekstremister, overvåkes i landet. Ocam opplyser at personene står på en liste som alle sikkerhetsstyrker i Belgia har tilgang til. 88 prosent av dem «følger en jihadistisk ideologi», ifølge Ocam. Blant dem er 426 personer identifisert som fremmedkrigere.

  De resterende 12 prosentene av personer som er under overvåking, er knyttet til høyre- og venstresiden, samt ulike politiske ideologier.

  Belgias terrortrusselnivå ligger fortsatt på tre, som er det nest høyeste nivået. Det tilsier at det er en «alvorlig» risiko for et angrep.

  (NTB)

 • Politi drept under husrazzia i Belgia

  En politibetjent ble drept og to skadd under en husrazzia i den belgiske byen Charleroi mandag morgen. Gjerningsmannen ble også skadd og døde på sykehus.

  Husundersøkelsen ble iverksatt i forbindelse med etterforskning av narkotikahandel. Ut fra kjennskap til den mistenkte ble politiet ledsaget av en spesialstyrke.

  Statsminister Alexander De Croo sender sine tanker til de pårørende til den drepte og de skadde og sier at det er viktig med respekt for ordensmakten.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no