Belgia

 • Også Belgia stenger skolene

  I Belgia stenges skoler, restauranter og barer og kulturarrangementer blir avlyst i et forsøk på å demme opp for visusspredningen. Tiltakene ble kunngjort av statsminister Sophie Wilmes, og trer i kraft ved midnatt lørdag. Butikker kan holde åpent.

  Sophie Wilmes
  Foto: AP/NTB Scanpix
 • Første dødsfall i Belgia

  En person som var smittet av koronaviruset i Belgia er død av sykdommen. Det opplyser landets helseminister. Dermed har Belgia fått sitt første dødsfall relatert til utbruddet. Ifølge belgiske medier var det en 90 år gammel kvinne som mistet livet.

 • Stanser alle leveranser til Kina

  Postvesenet i Belgia slutter å sende brev og pakker til Kina fordi det ikke lenger finnes nok fly til å frakte posten. Fra før har flere andre land gjort det samme. En rekke flyselskaper har innstilt rutene sine til Kina på grunn av virusutbruddet.

 • Abdisert konge erkjenner farskap

  I Belgia har den tidligere kong Albert II erkjent at han er far til den 51 år gamle skulptøren Delphine Boël. Boël gikk til sak for å få svar på om han var hennes biologiske far, og etter seks år har han nå avlagt en positiv DNA-prøve.

Tre politibetjenter er lettere skadet etter en politiaksjon i Forest i Belgia. Aksjonen har sammenheng med terrorangrepene i Paris i november
Belgiske påtalemyndigheter avholder pressekonferanse med informasjon om gårsdagens antiterroraksjoner i landet.
To mennesker er drept i en antiterroraksjon i Verviers i Belgia, melder belgisk fjernsyn. Få siste nytt om situasjonen her.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no