Hopp til innhold
Kronprins Philippe og Kronprinsesse Mathilde
Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Belgia

 • Brussels Airport kansellerer alle flyvninger mandag

  Lufthavnen i Brussel kansellerer alle flyvninger fra flyplassen mandag, ifølge De Standaard.

  Kanselleringen er på grunn av en nasjonal streik til fagforeningene.

  Tidligere søndag var det varslet at 157 avganger og 146 ankommende flyvninger ville bli kansellert, men i løpet av søndag kveld ble det klart alle flyvninger blir kansellert.

 • Belgia: Kjemper for å beholde lottogevinst

  En mann fra Algerie som bor i Belgia uten lovlig opphold og ID-papirer, kjemper for å få hentet ut en gevinst på 250.000 euro som han vant på skrapelodd.

  Myndighetene sier premien, som tilsvarer nesten 2,4 millioner kroner, bare kan utbetales dersom 28-åringen kan bevise identiteten sin.

  – Min klient er her ulovlig, han har ingen papirer og ingen bankkonto. Vi leter etter de rette dokumentene for å bevise identiteten hans. For å få til det må han kontakte familien i Algerie, sier mannens advokat.

 • EU-land kastar ut over 40 russiske diplomatar

  Tsjekkia utviser ein russisk diplomat, og då har fire EU-land tysdag utvist til saman 43 russarar. Dei blir skulda for å drive med spionasjeverksemd.

  Nederland var først ute i det som såg ut til å vere ein koordinert aksjon mot påstått russisk etterretningsverksemd. Utanriksdepartementet i Haag utviser 17 russarar som blir skulda for å vere aktive etterretningsoffiserar og ein trussel mot nasjonal tryggleik.

  Belgia har kasta ut 21 diplomatar og Irland kastar ut fire russiske diplomatar. Tsjekkias utanriksdepartement har gitt ein russisk diplomat 72 timar på å forlate landet.

  – Saman med våre allierte reduserer vi nærværet til den russiske etterretninga i EU, seier tsjekkisk UD.

  Sist veke utviste Polen 45 russarar som var skulda for å vere etterretningsoffiserar, skriv NTB.

 • Belgisk politi: Etterforskes ikke påkjørsel som terrorhendelse

  Hendelsen i Belgia søndag morgen, der en bil kjørte inn i en stor gruppe mennesker som forberedte et karneval, blir ikke på nåværende tidspunkt etterforsket som en terrorhendelse, opplyser belgisk politi.

  Seks mennesker omkom og 26 ble alvorlig skadd da bilen kjørte inn i folkemengden i La Louviere, sør i Belgia.

  Flere belgiske medier meldte at det var en biljakt i forkant som kunne være årsak til hendelsen. Det avviser politiet. Bilføreren og en passasjer, begge i 30-årene og f ra lokalområdet, er pågrepet.

 • Belgia: Bil inn i folkemengde – 6 personer omkom

  6 personer har omkommet etter at en bil kjørte inn i en folkemengde ved landsbyen Strèpy-Bracquegnies i La Louviere, sør i Belgia, tidlig søndag morgen. 26 personer er alvorlig skadd. En av de døde er et barn, skriver avisen Nieuwsblad.

  Avisen og radiokanalen melder at det skal være en biljakt som kan være årsak til hendelsen. Det avviser politiet. To menn, bilføreren og en passasjer, er pågrepet.

  Befolkningen i landsbyen holdt på å forberede karnevalssøndag, da bilen kjørte inn i folkemengden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no