Hopp til innhold
Manneken Pis, Brussel
Foto: Philip Lote / NRK

Belgia

 • Løslatt hjelpearbeider tilbake i Belgia

  Den belgiske hjelpearbeideren Olivier Vandecasteele (41) er løslatt etter en utvekslingsavtale med Iran, bekrefter myndighetene.

  Sent fredag var han på plass igjen i Belgia. Vandecasteele ble møtt på militærbasen Belsbroek nær Brussel av foreldrene, søsteren og andre familiemedlemmer. (NTB)

  Olivier Vandecasteele er tilbake i Belgia etter å ha blitt løslatt av Iran.
  Foto: Didier Lebrun / AP
 • Iran og Belgia skal være i gang med fangeutveksling

  Utvekslede fanger fra Iran og Belgia er fredag på vei hjem, ifølge myndighetene i Oman. Det kan dreie seg om en bombedømt iraner og en belgisk hjelpearbeider.

  Avtalen ble kunngjort på statlig TV i Oman fredag formiddag. Det er ikke oppgitt hvilke personer avtalen gjelder for, og myndighetene i Teheran og Brussel har foreløpig ikke bekreftet saken

  Oman har forhandlet mellom partene og sier fangene nå er på plass i hovedstaden Muscat, hvor utvekslingen skal skje. (NTB)

 • Al Qaida-medlem gripen i Belgia

  Belgisk politi har gripe ein irakar som har vore busett i Belgia sidan 2015, og som er mistenkt for fleire bombeangrep i Bagdad i 2009 og 2010.

  Minst 376 personar blei drepne og over 2300 såra i angrepa.

  Mannen blei gripen 3. mai, og er blant anna sikta for fleire drap, deltaking i terrorgruppe og krigsbrotsverk, ifølge den belgiske påtalemakta.

  Mannen blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

 • Norge forhandler med Belgia om CO2-lagring

  Norge og Belgia diskuterer en avtale om lagring av CO2. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Belgias statsminister Alexander De Croo.

  Sammen med Støre og Equinor-sjef Anders Opedal besøkte han et industrianlegg i Gent. Flere prosjekter er under utvikling for å forbinde Belgia med planlagte norske anlegg for lagring av CO2 i Nordsjøen.

  – Karbonfangst og lagring blir avgjørende for en grønn og konkurransedyktig industri. Vi er veldig glade for å ha Norge her så de kan vise oss hva de er i stand til, sier Belgias statsminister til NRK.

  – Jeg er glad for at de formelle forhandlingene om en avtale har startet, sier Støre.

  Han har tro på at avtalen kan inngås i nær framtid.

  – Det er ikke science fiction. Vi vil at det skal være klart innen 2030, sier De Croo.

  Jonas Gahr Støre og Alexander De Croo
  Foto: Simen Ekern / NRK
 • Tollere fant påskegodis med narkotika

  Belgiske tollere har beslaglagt nesten to kilo påskesjokolade som viste seg å bestå av det narkotiske stoffet MDMA. Narkotikaen så ut som tradisjonelle påskeharer, men ble avslørt av tollerne da pakken skulle undersøkes i tollen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no