NRK Meny
Normal

Venstre godtar lettelser i formueskatten

Nå åpner også partiet opp for å gå med på en senkning av de totale bilavgiftene. Reduksjon av satsen på formueskatten kan bli en realitet, og med støtte fra Venstre.

Venstre-leder Trine Skei Grande la frem Venstres alternative statsbudsjett.

Venstre-leder Trine Skei Grande skal være villige til å gå med på noe kutt i satsen for formueskatten. Men de går ikke så langt som regjeringen.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Høyre store kampsak, reduksjonen av satsen i formueskatten, står ikke for fall.

Venstre bekrefter at de vil kunne gå med på en reduksjon i satsen, dog likevel ikke så mye som regjeringen selv har lagt opp til.

Ifølge VG skal Venstre ha forslått en reduksjon fra 1 prosent til 0,9 prosent på formuer på over 1,2 millioner kroner. Mens regjeringen har lagt opp til en reduksjon på 0,75 prosent.

– Jeg har med meg et godt tilbud fra Venstre, sier Terje Breivik fra venstre på vei inn til kvelden forhandlinger.

Villig til å gi halvparten

Venstres tidligere argumentasjon om at hele lettelsen i formueskatten skulle gå til å øke bunnfradraget har de og lempet på. Partiet skal være villige til å kun bruke halvparten av lettelsene i formueskatten til å heve bunnfradraget.

Også punktene som har med grønne avgifter og bensinavgift har vært vriene i forhandlingene, og også her skal venstre ha forsøkt å komme regjringen i møte.

Venstre skal også være villige til å nulle ut kravet om at bensin- og dieselavgiften skal økes med 50 øre literen, men de denne avgiften understreker de at skal prisjusteres.

De vil og øke CO2-avgiften med 20 øre, og NRK erfarer at de også skal være villige til å akseptere halvparten av kuttene i omregistreringsavgiften. Også når det gjelder omregistreringsavgiften skal de ha kommet Frp delvis i møte.

Fortsetter forhandlingene

Det ble tidligere i dag klart at finanspolitikerene har kastet inn håndkleet og at det nå er de parlamentariske lederne som trer inn i forhandlingene videre.

Klokken 19.00 torsdag kveld er det nok en gang forhandlinger i statsrådsalen.

At Venstre nå har gitt noe etter når det gjelder formueskatten betyr ikke at KrF har kommet til samme konklusjon.

KrF tar til orde for å la formuesskatten stå uberørt neste år, og heller vente til Scheel-utvalget har levert sin rapport med å gjøre store endringer i skattesystemet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger