Hylles av Erna: – Store ord

Sykepleier Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen er en av dem som blir løftet frem i statsministerens tale onsdag. Selv sier hun at hun går på jobb som hun alltid har gjort.

I sin tale til folket sender statsministeren en takk til hver enkelt av dem som nå står på ekstra og bidrar.

I sin tale til folket hyllet statsminister Erna Solberg sykepleieren Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen.

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Jeg synes sykepleier Jannike Arnesen satte ord på den fantastiske innsatsviljen vi nå ser. Det er vanskelig å komme nærmere ekte helter enn dette, sa Erna Solberg i sin tale onsdag.

Hyllesten kommer etter et innlegg Arnesen skrev i VG mandag. Der gjorde hun det klart at hun gjerne bidrar der det trengs.

Sykepleieren sier hun ville få frem budskapet om at alle er del av et fellesskap som jobber sammen nå.

– Det er store ord! Det er veldig mange tannhjul i det store helsevesenet vårt. Jeg, som så veldig mange andre i samfunnet, gjør det jeg kan i den situasjonen vi står i, sier Arnesen til NRK.

Sykepleier Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen

Sykepleier Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen sammen med kollega ved Sørlandet sykehus Wenche Tetlie.

Foto: PRIVAT

Til vanlig jobber sykepleieren på lindrende enhet ved Sørlandet sykehus. Nå er hun forberedt til å ta den jobben hun blir satt til, selv om hun ikke vet hva som venter.

– Det føles som man skal i krigen. Ingen vet hvordan det blir, men alle vet at det blir tøft. Man stålsetter seg jo. Forbereder seg på det verste og håper på det beste, sier Arnesen.

I talen sendte statsministeren en takk til hver enkelt av dem som nå står på ekstra og bidrar.

– Mange må nå være på jobb for å holde Norge i gang. De tømmer søppel, vasker for å holde smitten borte, kjører buss, tog og taxi. De sitter i kassen i nærbutikken din. Ofte til sent på kvelden. Også de utsetter seg nå for smitterisiko, sa statsministeren i talen til nasjonen.

Blir selv rørt av engasjementet

Flere tusen helsearbeidere sitter nå i karantene som følge av utenlandsreiser eller kontakt med smittede av koronaviruset. Totalt har over 50.000 helsepersonell meldt seg til tjeneste for å bistå i koronakrisen.

Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen

– Jeg blir rørt av heiaropene på sosiale medier, forteller sykepleier Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen.

Foto: PRIVAT

– Generelt blir jeg ordentlig rørt. Jeg blir rørt av heiaropene på sosiale medier, og jeg tenker dette er noe vi står sammen om som folk, sier Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen.

I flere land har det den siste tiden blitt oppfordret til felles applaus for helsearbeidere. Blant annet i Italia og Portugal, har folk stilt seg på balkonger, og åpnet vinduer for å klappe for jobben de gjør. Arnesen sier søsteren hennes ringte fra Portugal, så hun fikk høre applausen derfra.

– Enten vi er nordmenn, portugisere eller kinesere så gjør vi alle det vi kan, sier Arnesen.

Tirsdag klappet også nordmenn for sine helsearbeidere.

Håper på et løft etter koronakrisen

Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen sier hun håper krisen vi nå står i til slutt vil kunne synliggjøre arbeidet til helsevesenet.

– Jeg håper både de lavtlønnede, sykehusene og helsetjenesten får et løft etter dette. Det er jo ikke som at vi har tatt det med ro før koronakrisen inntraff.

I tillegg kommer hun med en siste oppfordring til både helsearbeidere og alle andre.

– Vær greie og rause med hverandre, og gjør det dere får beskjed om, avslutter Arnesen.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 09.07.2020
8954
Smittet
7
Innlagt
251
Døde

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger