Hopp til innhold

Støre henter nok en ny rådgiver

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skifter ut to av sine aller nærmeste rådgivere og henter i tillegg en ny statssekretær fra Stortinget.

Siri Hytten, Kristoffer Toner og Jonas Gahr Støre under en valgkamptur til Mosjøen i 2019.

SKIFTER: Jonas Gahr Støre på valgkamptur i Mosjøen i 2019 sammen med sine daværende rådgivere Siri Hytten og Kristoffer Thoner. Nå slutter Hytten på SMK, mens Thoner kommer inn, får NRK bekreftet.

Foto: Kristian Skårdalsmo / NRK

Etter det NRK erfarer, henter Støre nå Synnøve Mjeldheim Skaar, som i dag er nestleder i Aps sekretariat på Stortinget, for å bli ny statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK).

Dermed ligger det an til tre endringer i staben til Jonas Gahr Støre. I går ble det kjent at statssekretærene Tale Jordbakke og Siri Hytten slutter.

De har begge jobbet med kommunikasjon ved SMK og blir ifølge NRKs kilder erstattet av Halvard Hølleland og Kristoffer Thoner i statsråd fredag.

Før hun ble nestleder i sekretariatet, var Synnøve Mjeldheim Skaar rådgiver for Aps utdanningsfraksjon på Stortinget.

Hun har tidligere erfaring fra kommunikasjonsavdelingen i Kunnskapsdepartementet. Hun har også vært rådgiver for rektor ved Universitet i Bergen og leder for Studentparlamentet i Bergen.

Hytten og Jordbakke ut

Både Tale Jordbakke og Siri Hytten har vært i jobber ved SMK siden 14. oktober i fjor.

Inn for de to kommer Halvard Hølleland og Kristoffer Thoner. DN var først ute med å melde at Thoner og Hølleland blir nye Støre-rådgivere. NRK har fått bekreftet begge navnene.

Oslo - Budsjettet

PRESSESEKRETÆR: Halvard Hølleland blir ny rådgiver for Støre.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Hølleland blir pressesekretær, mens Thoner tar over Hyttens jobb, etter det NRK får opplyst.

Halvard Hølleland er i dag statssekretær for kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i Kunnskapsdepartementet. Han kom dit etter valgseieren i fjor høst fra en rolle som stabssjef ved byrådsleder Raymond Johansens kontor i Oslo.

Kristoffer Thoner jobber i dag for konsulentselskapet McKinsey. Han har bakgrunn som politisk reporter i TV 2 og rådgiver for Arbeiderpartiet under 2019-valgkampen. Han var i denne perioden tett på partileder Støre.

Les også Fem forklaringer på Ap-krisen

Stamgjester på eldrecafeen i Høyanger

Arbeiderpartiet har i høst slitt tungt med elendige meningsmålinger. Så sent som i dag får partiet støtte fra bare 17,1 prosent av velgerne i en rundspørring Norstat har gjort for NRK.

Støre var i dag i Berlin, hvor han møtte sin tyske kollega Olaf Scholz. Der fikk han spørsmål om hvorfor han nå skifter ut to rådgivere.

– Sånne spørsmål diskuterer jeg ikke her. Jeg har hatt mange fantastisk gode rådgivere, og jeg har gode folk å velge mellom, svarte Støre på spørsmål fra mediene.

Les også Ingen førjulsfred for Arbeidarpartiet: Nytt krisetal

Sentralstyremøte i Arbeiderpartiet

AKTUELT NÅ