– Dette er alvorlige påstander

Statsminister Jens Stoltenberg synes det er bra at Gjenopptagelseskommisjonen skal vurdere om Treholtsaken bør tas opp på nytt.

Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg mener det er viktig at all tvil og usikkerhet blir avklart.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Stoltenberg karakteriserer påstandene om forfalskning av bevis som alvorlige.

– Alvorlige påstander

– Det er veldig alvorlige påstander, og slikt skal ikke skje. Derfor er det bra at vi nå får en vurdering av det i Gjenopptakelseskommisjonen. Det tror jeg er den beste måten vi nå kan få klarlagt hva som har skjedd, hva som er riktig og hva som er galt i de påstandene som har kommet fram, sier Stoltenberg til NRK.

Les: Dette er «pengebeviset» i Treholt-saken
Les: Påstått bevisjuks kan være foreldet
Les: Etterforskningsleder avviser anklager om bevisjuks

Riksadvokat Tor-Aksel Busch opplyste tirsdag at han har bedt Gjenopptakelseskommisjonen om å ta opp igjen vurderingen av Treholt-saken, og spesielt det såkalte pengebeviset.

Video Tor-Aksel Busch på pressekonferanse

Riksadvokat Tor-Aksel Busch ber Gjenopptakelseskommisjonen om å vurdere Treholt-saken på nytt.

Foto: Nyhetsspiller

– Viktig at all tvil bli fjernet

– Det er alvorlig når det kommer fram påstander om at bevis i en viktig rettssak skal være manipulert, og uansett hva man tror om det er det viktig at tvil og usikkerhet rundt den type påstander blir fjernet og avklart. Derfor er det bra at vi nå får en vurdering av et uavhengig organ med høy integritet, sier Stoltenberg.

Les også: Beden om å manipulera Treholt-foto

Tidligere departementsråd i Utenriksdepartementet, Kjell Eliassen, sier onsdag at han så pengebilder i Treholt-saken allerede i 1983, året før Arne Treholt ble pågrepet.

Treholts forsvarer, Harald Stabell, leverte i går et formelt krav om at både riksadvokat Tor-Aksel Busch og Lasse Qvigstad skal erklæres inhabile i den videre behandlingen av Treholt-saken.

Les også: POT-spaner ga nye opplysninger i avhør

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger