Statsråder habile etter pengestøtte

Statsrådene Terje Riis-Johansen, Magnhild Meltveit Kleppa og Liv Signe Navarsete er habile i saker som omfatter Eidsiva Energi og Troms Kraft, ifølge Justisdepartementet.

Terje Riis-Johansen
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Magnhild Meltveit Kleppa

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix
Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp)

Kommunalminister Liv Signe Navarsete.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er habil i saker som omfatter Eidsiva Energi og Troms Kraft, skriver Justisdepartementet i en pressemelding .

LES: Sps revisor skal granskes
LES: Kontrollkomiteen vil ha svar fra Sp
LES: Flere Sp-topper sier de ikke visste om pengene


Ba om vudering av Kleppa

Justisdepartementets Lovavdeling har heller ikke funnet grunnlag for at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete var inhabile ved oppnevnelsen til styreverv i henholdsvis Avinor AS, BaneService AS og NSB AS.

Samferdselsdepartementet ba i brev av 24. september 2010, Justisdepartementet om en vurdering av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsetes habilitet i forbindelse med oppnevningene nevnt ovenfor.

Penger til fornybar energi gikk til SP

Senterpartiet fikk i fjor til sammen 909.000 kroner i pengestøtte som skulle gå til å lage og promotere en partipolitisk uavhengig fagrapport om fornybar energi.

Tilskuddet til prosjektet fordeler seg med 500.000 kroner fra Eidsiva Energi, 200.000 fra Troms Kraft, 150.000 kroner fra Glommen Skogeierlag og 50.000 i mindre tilskudd fra andre bedrifter.

Bare 381.000 av disse pengene, har gått til fornybarprosjektet. De 582. 000 kronene skal ha gått til partiets øvrige arbeid.

LES OGSÅ: Brukte halv million i ulovlege pengar til å sanke stemmer

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger