NRK Meny
Normal

Fikk 30 minutter til å løse statsbudsjettfloka

Samarbeidspartiene går inn i tøffe forhandlinger om neste års budsjett. Lederne i ungdomspartiene fikk en halvtime på å bli enige.

Tord Hustveit fra Unge Venstre, Emil André Erstad fra KrFU, Kristian Tonning Riise fra Unge Høyre og Tristan Dupré fra FpU skal forhandle om statsbudsjettet direkte på NRK.no.

Emil André Erstad fra KrFU, Tord Hustveit fra Unge Venstre, Kristian Tonning Riise fra Unge Høyre og Tristan Dupré fra FpU forsøkte å løse statsbudsjettfloka hos NRK.

Klima, skatt, bruk av oljepenger og den sosiale profilen. Utfordringene står i kø for budsjettforhandlerne i KrF, Frp, Venstre og Høyre.

Hvordan vil ungdomspartiene løse disse spørsmålene?

Enige om budsjettet?

NRK har invitert de fire ungdomspartiene til å diskutere og forhåpentligvis bli enige om et budsjettkompromiss. I Politisk kvarter skal budsjettet legges fram, med oppsummering fra Magnus Takvam, politisk kommentator NRK

  • I streamen over kan du se ungdomspolitikerne diskutere budsjettet!

Representantene som kommer er Kristian Tonning Riise, leder Unge Høyre, Emil André Erstad, leder KrFU, Tord Hustveit, leder Unge Venstre og Tristan Dupré, sentralstyremedlem FpU.

Mindre oljepenger

Fredag la KrF frem sitt alternative budsjett. Det er det ingen kutt i formueskatten, ingen satsing på etterutdanning for lærere og en mildere asylpolitikk.

I går var det Venstre sin tur der de la frem et budsjett med større fokus på klima og med en helt annen skattepolitikk enn de to regjeringspartiene.

Samtidig vil både KrF og Venstre bruke mindre oljepenger enn det Høyre og Frp har lagt til grunn.

Kl. 11 i dag starter de reelle budsjettforhandlingene.

Kristian Tonning Riise

Kristian Tonning Riise, leder Unge Høyre

Foto: Unge Høyre
Leder av KrFU, Emil André Erstad

Emil André Erstad, leder KrFU

Foto: NRK
Tord Hustveit

Tord Hustveit, leder Unge Venstre

Foto: Signe Karin Hotvedt/NRK
Tristan Dupré (FpU)

Tristan Dupré, sentralstyremedlem FpU

Foto: Fremskrittspartiet Ungdom

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger