Nye opplysninger om trusselbrevet: Konvolutten solgt hos Clas Ohlson

Med hjelp av utenlandske eksperter, har politiet sporet konvolutten og papiret som trusselbrevet ble skrevet på til Clas Ohlson, opplyser politiet.

Anne-Elisabeth Hagen

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i snart et år.

Foto: Politiet

Konvolutten og løsepengebrevet er et av politiets viktigste spor i jakten på gjerningspersoner.

Brevet ble funnet inne i boligen i Sloraveien etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant den 31. oktober i fjor. Det har ikke kommet noen livstegn fra Hagen siden forsvinningen, og politiet tror hun er drept.

– Både trusselbrevet og konvolutten er kriminalteknisk undersøkt, blant annet for å finne tekniske spor. Av hensyn til etterforskingen vil vi ikke nå kommentere resultatet av disse undersøkelsene, sier politiinspektør Tommy Brøske ved felles enhet for etterretning og etterforsking i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Utenlandske eksperter

Konvolutten som fulgte trusselbrevet er produsert i Tyskland, og er solgt hos Clas Ohlson, opplyser politiet.

Papiret som trusselbrevet er skrevet på er produsert ved en papirfabrikk i Portugal. Det samsvarer teknisk med papir solgt hos Clas Ohlson.

Samtidig skriver politiet at de ikke kan utelukke at brevpapir med tilsvarende tekniske kvaliteter kan være solgt andre steder.

Laster kart, vennligst vent...

– Alle henvendelser vi får fra politiet bistår vi så godt vi kan. Vi har ikke lov til å kommentere en pågående etterforskning og alle spørsmål må tas med politiet, sier presseansvarlig Kine Dreyer i Clas Ohlson Norge til NRK.

Politiet skriver at de har engasjert eksperter på papir, og konsultert fagmiljøer og papirlaboratorier i blant annet Tyskland.

Norske butikker

Politiet har etterforsket forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen i snart ett år, og de vil ikke kommentere om de har noen mistenkte eller siktede i saken. NRK har tidligere skrevet om hovedporene politiet nå jobber opp imot.

Brøske

Politiinspektør Tommy Brøske.

Foto: Anders Fehn / NRK

Flere av de viktigste sporene i saken – brevet, konvolutten, strips som ble funnet på åstedet og skoavtrykk inne i huset, stammer fra butikkjeder som har utsalgssteder på, eller i nærheten av Lørenskog.

I tillegg til de fysiske sporene inne på åstedet, er et av de store etterforskningsprosjektene til politiet å gjennomgå overvåkingsvideoer fra nærområdet – både for å se etter personer, men også biler som kan knyttes til forsvinningen.

Pressekonferanse med Tommy Brøske i forbindelse med forvinningen av Anne-Elisabeth Hagen

Politiet ønsker tips om sko som har samme skosåle som disse to skotypene fra produsenten Sprox.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet har tidligere sagt at det er mulig gjerningspersoner kan ha bortført Anne-Elisabeth Hagen med bil, uten å bli fanget opp av kameraer under flukten.

NRK har tidligere fått opplyst at det ble funnet strips inne i Sloraveien. Dette ble bekreftet av politiet. Stripsen skal ha blitt kjøpt hos Biltema.

Inne i huset ble det også funnet en rekke skoavtrykk. Undersøkelser viste at det var sko av typen Sprox som hadde avsatt merkene. Også i skoundersøkelsene fikk politiet hjelp fra tyske eksperter.

På en pressekonferanse i august i år henvendte politiinspektør Tommy Brøske og Øst politidistrikt seg til de omkring 300 personene som har kjøpt skomodellene som var til salgs hos Spar Kjøp.

De var spesielt interessert i kjøpere som brukt kontanter hos Spar Kjøp i perioden august 2016 til mai 2019.

Anne-Elisabeth Hagen forsvann 31. oktober 2018. Her er ei oppsummering av det som har skjedd sidan då.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018. Her er ei oppsummering av det som har skjedd siden då.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger