Hopp til innhold

Navarsete snakker ut om hyttetur-saken og maktkamp

Hvem som sendte den grove meldingen til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete fra en hytte i Åre i 2016, er fortsatt uklart. I kveldens «Torp» forteller Navarsete om stormen hun har stått i den siste tiden.

Liv Signe Navarsete kommenterer hyttetur-saken i programmet Torp

Senterpartiets tidligere leder, Liv Signe Navarsete, mottok en grov melding fra Facebook-profilen til en Sp-topp for to år siden. Partiet har ennå ikke funnet ut hvem som sendte meldingen. I kveld gjester hun «Torp».

Det har den siste uken vært stor oppmerksomhet rundt Senterpartiets håndtering av en grov melding som ble sendt til partiets tidligere leder, Liv Signe Navarsete.

Navarsete mottok meldingen for to år siden, sendt fra Facebook-kontoen til tidligere Sp-statssekretær Morten Søberg. Navarsete har sagt at hun ikke tror det var eieren av kontoen som sendte meldingen, men Søberg var på hyttetur sammen med ni andre menn – åtte av dem med sentrale verv i partiet.

Onsdag kveld gjester den tidligere partilederen «Torp» for å snakke om maktkamp, politikk og hvordan hun opplevde å motta en slik melding.

Lot egentlig saken ligge

Navarsete opplyste ledelsen i Senterpartiet om meldingen for to år siden. Hun har tidligere uttalt til NRK at hun er skuffet over at partiet ikke håndterte saken grundigere.

– Jeg tok saken opp med Trygve Slagsvold Vedum og Marit Arnstad, og fikk en tilbakemelding om at man ikke kom noen vei med dette. På det tidspunktet er det nok riktig å si at vi ikke hadde noe system for dette, sa hun.

Navarsete lot saken ligge helt til avisen Nationen omtalte meldingen i april i år. Da saken ble kjent kritiserte hun partiledelsen for at hendelsen ikke fikk konsekvenser, og at mennene som var på hytteturen har beholdt sine verv.

Har ikke funnet avsenderen

Under partiets gruppemøte onsdag sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at de fortsatt ikke har funnet ut hvem som sendte meldingen til Liv Signe Navarsete.

Vedum satte sist helg en frist for avsenderen, og truet med å politianmelde saken dersom han ikke meldte seg innen onsdag.

Partiets 1. nestleder, Ola Borten Moe, var en av Sp-toppene som var med på hytteturen i 2016. Han har tatt pause fra sitt verv som nestleder i partiet, i påvente av at saken oppklares.

Moe fortalte at han trådte til side fordi det var umulig å fungere som nestleder, på grunn av at «det skapes så mye tvil, usikkerhet, beskyldninger og rykter».

AKTUELT NÅ