Hopp til innhold

Ola Borten Moe tar pause som Sp-nestleder

Ola Borten Moe har varslet Senterpartiet om at han fratrer som nestleder inntil saken om meldingen til Liv Signe Navarsete er løst.

Ola Borten Moe

Ola Borten Moe mener det er umulig å fylle vervet som nestleder før Navarsete-saken er løst.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det er en dypt beklagelig melding Liv Signe Navarsete selvsagt ikke skulle hatt. Nå handler dette også om hvilke muligheter jeg har til å fylle tillitsvervet som nestleder i Sp, og per nå er det umulig, sier Moe til NRK.

Vedum: – Riktig avgjørelse

Partileder Trygve Slagsvold Vedum skriver i en SMS til NRK at han ble orientert om beslutningen av nestlederen selv i ettermiddag.

– Jeg mener det er en riktig avgjørelse, skriver Sp-lederen, og utdyper:

– Slik situasjonen har blitt er det vanskelig for Borten Moe å utføre vervet som nestleder, og da respekterer jeg hans avgjørelse.

Moe: – Krevende

Ola Borten Moe mener at det skapes så mye tvil, usikkerhet, beskyldninger og rykter at det er umulig å fungere som nestleder.

– I denne perioden der alt handler om å finne ut hva som skjedde på denne hytteturen der jeg deltok, er det krevende for meg å være sentral tillitsvalgt. Jeg håper inderlig at saken blir løst, og at vi kan komme tilbake i normal gjenge, men inntil videre er det der saken står, sier han.

Liv Signe Navarsete

«Vi har lyst på fitta di» sto det i Messenger-meldingen Liv Signe Navarsete fikk for to år siden.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Moe var en av ti personer som var på den mye omtalte hytteturen der noen sendte en grov melding til Liv Signe Navarsete. Åtte av de ti har tillitsverv i Senterpartiet.

Alle nekter for å ha sendt meldingen, og partileder Trygve Slagsvold Vedum vil anmelde saken dersom ingen har meldt seg innen onsdag.

– Jeg har fortalt alt jeg vet til generalsekretæren, og har egentlig ikke noe mer å tilføye. Jeg har tillit til at generalsekretæren løser denne saken på best mulig vis, sier Ola Borten Moe.

Saken skal behandles i Senterpartiets sentralstyre gjennom en telefonkonferanse i kveld.

sp

SP-TOPPENE SOM VAR PÅ HYTTETUR: Øverst fra venstre: Ola Borten Moe (1. nestleder), Morten Søberg (tidligere statssekretær), Ivar Vigdenes (ordfører i Stjørdal), Bjørn Arild Gram (ordfører i Steinkjer), Erlend Fuglum (tidligere statssekretær og tidligere leder i Senterungdommen), Tomas Ivar Hallem (fylkesvaraordfører), Rune Hjulstad (fylkessekretær), Jostein Grande (rådgiver). I tillegg var to Sp-medlemmer fra Trøndelag, som ikke har sentrale verv i partiet, med på turen.

– En umulig situasjon

Du har jo visst om denne meldingen siden den ble sendt, hvorfor fratrer du først nå?

– Fordi vi ikke har klart å finne en løsning, hvilket jeg i det lengste hadde håpet, og fordi situasjonen per i dag er uhåndterlig for meg som nestleder.

Så hvis dette ikke hadde blitt kjent, hadde du ikke trukket deg?

– Saken skulle vært løst på helt annet vis langt tidligere.

Hvem kritiserer du da?

– Ingen. Men det er en umulig situasjon. Det er ikke en kritikk, det er bare en konstatering. Dette er et stort nederlag for meg og alle andre at vi har kommet hit, men nå mener jeg det er best for partiet og best for meg å tre til side.

Moe sier han har full tillit til partiledelsens håndtering, og har følgende beskjed til personen som faktisk sendte meldingen:

– De vet selv hva de bør gjøre. Denne meldingen har jo fått enorme konsekvenser for alle impliserte, inkludert partiet. Derfor håper jeg på en rask løsning, sier han.

NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand om at Ola Borten Moe midlertidig fratrer som nestleder i Senterpartiet.
Ola Borten Moe
Liv Signe Navarsete fortel korleis det var å få trakasserande melding

AKTUELT NÅ