Navarsete beklager at hun ble oppfattet som sint

Liv Signe Navarsete beklager utbruddet mot lokalsykehusforkjemper Janne Endal Andersson. – Jeg kunne definitivt spart meg utfallet, sier Navarsete i dag.

Liv Signe Navarsete på Nordfjordeid

Liv Signe Navarsete i het diskusjon med likasykehusforkjemper Janne Endal Andersson i Sogn og Fjordane.

Foto: NRK

– Når jeg hører og ser meg selv er det ingen tvil om at jeg fremstår som sint. Jeg er glad for at Janne Endal Andersson er ei romslig dame, og hun har sagt at hun tåler dette veldig godt. Jeg har veldig stor respekt for henne. Hun jobber for en viktig sak for distrikts-Norge. Er det noe vi trenger er det nettopp damer som henne, sier Navarsete til NRK.

LES: Fekk kritikk av lokalsjukehus-forkjempar - då var begeret fullt

LES: Vart utskjelt av Navarsete. - Dette kan eg tole, eg ser det som ein siger

– Bare engasjert

Andersson kritiserte Senterpartiet og hevdet at partiledelsen har sviktet distriketene i sykehussaken foran flere tv-kameraer.

Navarsete reagerte sterkt på kritikken og sa det var urettferdig at hun og Sp skal få refs for vedtak hun har kjempet mot.

Kommunalministeren sier nå at hun er lei for at hun fremstod som sint, men hevder bare hun ble veldig engasjert.

– Jeg er veldig lei meg for at jeg hadde et utfall mot henne som ble oppfattet som det ble, og som jeg definitivt kunne ha spart meg, sier Navarsete.

– Jeg ble nok veldig engasjert fordi sykehussaken er en hjertesak for meg. Jeg beklager dersom det ble oppfattet som at jeg var sint, sier Navarsete.

Tåler mer

Selv sa Andersson til NRK onsdag at hun ikke hadde problemer med tåle at Navarsete ble provosert.

– Jeg kan tåle ti ganger så sterke utbrudd, men det jeg ikke kan tåle er at Senterpartiet står for å legge ned føde- og ortopediklinikken ved Nordfjord sjukehus og på den måte drive med distrikstnedbygging, sa Andersson.

LES: Nakkim: - Uklokt av Navarsete

Video Liv Signe Navarsete blir sint

NETT-TV: Liv Signe Navarsete blir sint

Liv Signe Navarsete var på vei til et lukket medlemsmøte med Sogn og Fjordane Senterparti i Eid onsdag kveld da hun møtte lokalsykehusforkjempere som var klare til kamp etter at regjeringen har vedtatt å legge ned fødetilbudet ved Nordfjord sjukehus.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger