Hopp til innhold

Listhaug: – Støre er født med sølvskje i munnen

I sin 1. mai tale sier Sylvi Listhaug at Frp er på arbeidernes side.

Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug langet ut mot Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre i sin 1.mai-tale.

– Så lenge det er pust i meg skal jeg gjøre alt jeg kan for at Jonas Gahr Støre aldri blir statsminister, sa Listhaug til folkemengden i Drammen.

Sylvi Listhaug kommer med krass kritikk av Arbeiderpartilederens privilegerte oppvekst.

– Han er født med sølvskje i munnen. Han har aldri hatt en vanlig jobb, og er utdannet blant eliten i Frankrike. Jeg synes ikke det er noe galt med høy utdanning, men hvem gjenspeiler folket? Det er Frp. Vi er partiet for folk flest. Vi er partiet for arbeidsfolk.

Støre lar seg ikke provosere av at Sylvi Listhaug holder tale i Drammen, og anklaget han for å være født med sølvskje i munnen.

- Vi er partiet for folk som arbeider og som lever av sitt ærlige arbeid, sier Jonas Gahr Støre

– Jeg er politiker. Min bestefar laget industri. Det er min bakgrunn. Vi har en nestleder som har en far som jobbet som sveiser på fabrikk. Arbeiderpartiet er mangfold, og er et parti med folk som arbeider og lever av sitt ærlige arbeid. Det er vi stolte av, sier Støre.

– Det er flott at hun holder tale. Men jeg er uenig med budskapet hennes at Frp er et parti for arbeidere. Det er et klassisk høyreparti, sier Støre.

Den tidligere justisministeren sier at Arbeiderpartiet og LO tror de har monopol på 1. mai og hun vil ha store forandringer i Oslo. Hun kaller byrådet i Oslo en «rødgrønn-suppe».

– Jeg skal gjøre det jeg kan for å få Raymond Johansen og Lan Marie ut av kontorene.

Drammen 1.mai

En kvinne i Drammen gir sin støtte til talerne fra Frp.

For mange innvandrere i Oslo og Drammen

Listhaug støtter justisminister Tor Mikkel Wara i at Oslo ikke tåler flere innvandrere.

– Det er for mange innvandrere i Oslo, og nå synes jeg det snart er nok her i Drammen også, sier hun.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap). svarte mandag på Wara sin uttalelse.

– Dette er helt utrolig. Du er en ansvarlig for landets innvandringspolitikk. Dere har hatt justisministere i fem år, og det har vært altfor lite politi, sa Johansen til NRK.

Listhaug oppfordrer drammenserne til å ta vare på norsk kultur, og sier at det ikke er rom for innvandre som sender barn på koranskole. Men hun vil også takke de innvandrerne som gjør en god jobb.

Listhaug i drammen 1.mai

Flere møtte opp i Drammen for å høre Listhaug tale.

– De må vi ønske velkommen, fordi de er med på å bygge opp landet. Vi må lære av innvandrere at vi må respektere våre eldre. Det har vi glemt i Norge.

Sylvi Listhaug takket også for støtten hun fikk etter at det stormet rundt henne etter at hun publiserte et omstridt Facebook-innlegg, sier hun.

– Det har vært en turbulent tid. Takk for all støtten og varmen som tusenvis har vist meg. Dere aner ikke hva det har betydd, sier Listhaug.

Hva er svenske tilstander?

Listhaug forklarer til folkemengden i Drammen hva hun mener med svenske tilstander.

– Når vi ser hva som skjer i Oslo, så er det all grunn til å reagere. I Rinkeby i Sverige, så jeg en bydel ute av kontroll. I Sverige har de manglende integrering. Svenske lover er skiftet ut med sharialover, og politiet sier selv at de ikke har kontroll, sier en engasjert Listhaug.

Hun lover at Norge ikke skal ende opp som Sverige.

– Arbeiderpartiet skal ikke få makten

Ketil Solvik-Olsen var også en talerne i Drammen. Han mener at sosialistene ikke forstår at FrPs politikk gagner alle i landet.

protest mot frp

«Heltid = kult, trygt og motiverer folk» stod det på en protestplakat under Solvik-Olsen sin appell

– Vi blir møtt med misunnelse fra sosialistene. Jeg tror ikke det er noen fattige som snur på krona, og tenker at det hadde vært en trøst om SV satt i regjering, sa samferdselsministeren.

Solvik-Olsen sier at det er arbeidsfolk som skal styre Norge.

– Det er i Frp det er ordentlige arbeidsfolk, sier han.

AKTUELT NÅ