Hopp til innhold

Støre: – Listhaug mer opptatt av meg enn politikk

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Sylvi Listhaug er mer opptatt av å snakke om han enn politikk.

Jonas Gahr Støre

FØRST: Jonas Gahr Støre gikk i første rekke i 1. mai-toget i Elverum.

Foto: Mats Sparby / NRK

Ap-leder Jonas Gahr Støre valgte det røde fylket Hedmark og den lille grenda Tørberget i Trysil på årets 1. mai.

– De mindre stedene er de største. Det er her vi finner igjen forankringa vår, sa han til mellom 150 og 200 frammøtte i samfunnshuset.

– Frp et klassisk høyreparti

Han lar seg ikke provosere av at Sylvi Listhaug holder tale i Drammen, og anklaget han for å være født med sølvskje i munnen.

- Vi er partiet for folk som arbeider og som lever av sitt ærlige arbeid, sier Jonas Gahr Støre

Støre har følgende svar til Listhaug:

– Listhaug driver med personkarakteristikker. Hun snakker jo mer om meg enn hun gjør om politikk. Er hun så opptatt av meg så får jeg bare ta det til etterretning. Det får være hennes valg. Jeg snakker om politikk, sier Støre.

Om egen bakgrunn sier han:

– Jeg er politiker. Min bestefar laget industri. Det er min bakgrunn. Vi har en nestleder som har en far som jobbet som sveiser på fabrikk. Arbeiderpartiet er mangfold, og er et parti med folk som arbeider og lever av sitt ærlige arbeid. Det er vi stolte av, sier Støre.

– Det er flott at hun holder tale. Men jeg er uenig med budskapet hennes at Frp er et parti for arbeidere. Det er et klassisk høyreparti, sier Støre.

Han mener resultatene partiet viser ikke står seg.

– De gir skattelette til de som har mest det, det blir mer midlertidig arbeid, det blir dårligere forhold for de organiserte og manglende vilje å ta opp det som er viktig for familier og folk som skal få livene sine til å henge sammen. Det er lite solidaritet i budskapet Sylvi Listhaug kommer med.

På sitt sterkeste

Jonas Gahr Støre

FORSTÅR: Jonas Gahr Støre forstår avmakten folk i distriktene føler

Foto: Mats Sparby / NRK

Ap-bastionen Hedmark er også i ferd med å bli grønn. Ved sist valg fikk Senterpartiet 22,2 prosent, en framgang på 12 prosentpoeng, mens Ap fikk 35,6 og gikk tilbake 7,6 prosentpoeng. Gahr Støre ble da også møtt med parolen " Trysil Ap krever en ny rovdyrpolitikk".

– For meg er dette et møte med lokale saker. Jeg er opptatt av å få fram at det vi driver på Stortinget et stykke unna angår folks hverdag. Her er de opptatt av rovdyr, landbruk og reiseliv. Jeg vil ha innspill på dette, sa Støre, som vil løfte landbruket og understreker at Ap har stått på for rovdyrforliket.

Han mener det er viktig å besøke Trysil på en slik dag.

– Mange opplever marginalisering og avmakt. Populismen slår rot. Folk føler seg ikke verdsatt og det ser vi særlig i distriktene. Arbeiderpartiet er partiet for by og land, sa Støre.

– Vi vil ha et variert landbruk som passer landet vårt, sier han.