Hopp til innhold

Klar tale fra Venstre: Sier nei til asylinnstramminger

Siv Jensen og Anders Anundsen har snakket om nødvendigheten av innstramminger i asylpolitikken. Men det vil ikke Venstre være med på.

VENSTRE

VIL HA EN PLAN: André N. Skjelstad er tydelig på hva han ønsker fra Frps statsråder.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

«Vi jobber for å se om det er ting vi kan gjøre for å stramme inn på vår praksis» har justisminister Anders Anundsen uttalt om asylpolitikken.

Under den muntlige spørretimen onsdag denne uken sa finansminister Siv Jensen at situasjonen gjør det nødvendig med «innstrammende tiltak»

Hverken Anundsen eller Jensen har vært veldig konkrete på hvilke innstramminger som må til, men Venstre er uansett tydelige i sitt svar.

– Enten Frp vil det eller ikke

– Kan Venstre være med på innstramminger i asylpolitikken?

– Nei.

Det svarer innvandringspolitisk talsmann i Venstre, André N. Skjelstad. Han påpeker at Frp sitter med statsråder i viktige posisjoner i asylpolitikken, med finansministeren, justisministeren, integreringsministeren og arbeids- og sosialministeren.

– Nå må disse statsrådene komme opp med en plan for hvordan vi skal finansiere mottak av kanskje så mange som 60.000 asylsøkere i løpet av i år og neste år og vi vet at mange av disse har rett til beskyttelse og vil få opphold i Norge enten FrP liker det eller ikke, sier Skjelstad.

Vil ha raskere bosetting

Geir Toskedal (KrF)

FORVENTNINGER: Geir Toskedal er spent på hva regjeringen kommer med i tilleggsnummeret til statsbudsjettet.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

– Derfor forventer Venstre at regjeringen lager en plan for hvordan vi raskt kan integrere dem og raskt få dem i arbeid. La det ikke herske noen tvil om at dette er jobb nummer én for Frps statsråder i regjeringen.

Skjelstad presiserer at asylavtalen med regjeringen ligger fast.

Onsdag presenterte NRK et regnskap som viser at flyktningene som forventes til Norge fram mot 2017 kan medføre langtidskostnader på over 750 milliarder kroner. Frps Per Sandberg svarte på tallet med å ville stenge grensene inn til Norge.

Fredag 30. oktober legger regjeringen fram det varslede tillegget om flyktningsituasjonen. I det opprinnelig statsbudsjettet var det regnet inn altfor få asylsøkere til Norge.

– Regjeringen har skap store forventninger til tillegget. Nå kan de i hvert fall ikke si at de ikke kjenner tallene, sier Geir S. Toskedal, innvandringspolitisk talsmann i KrF.

Når det gjelder innstramminger i asylpolitikken er han ikke like bastant som Venstre.

– Vi skal ikke stenge grensene. Det viktige blir å få ned tiden på saksbehandling og bosetting, sier Toskedal.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger