Initiativtakerne strålende fornøyd med oppmøtet

En av initiativtakerne til den store markeringen i Oslo i kveld, Yazan Al Obaide, var rørt til tårer da han holdt sin appell foran Stortinget i kveld.

Demonstrasjon mot IS og Profetens Ummah i Oslo.

Yousuf Gilani (t.h.) og Yazan Al Obaide var svært fornøyd med oppmøtet til demonstrasjonen mot IS og deres støttespillere.

Foto: Paal Wergeland / NRK

– Jeg var veldig rørt. Det var godt å se så mange både muslimer og ikke-muslimer som hadde møtt opp. Jeg hadde ikke ventet at det skulle bli så mange, sier al Obaide. Han mener at det viktigste som kom ut av demonstrasjonen var at det ble tatt avstand fra alle typer ekstremisme og terrorisme.

– Vi fikk vist at vi ikke står for det Den islamske staten (IS) står for. Alle var her, det var noe alle ville være med på, sa Yazan Al Obaide til NRK.no like etter at arrangementet var over.

– Har vært for stille

Han mener det var helt nødvendig å arrangere denne demonstrasjonen, fordi muslimer i Norge lenge har vært for stille om ekstremismen.

– Vi har ikke diskutert og snakket om det, vi har hatt hodet i bakken. Kanskje får ikke IS høre om demonstrasjonen vår, men de som støtter dem her i landet har fått høre det, sier han.

Han legger til at han skulle ønske at Profetens Ummah også hadde vært til stede.

– Vi vil invitere dem til å snakke med oss, jeg vet ikke hvorfor de er så sinte, legger Yazan Al Obaide til.

– Historisk vellykket

En annen av initiativtakerne til demonstrasjonen, Venstre-politikeren Yousuf Gilani kaller arrangementet historisk og vellykket til de grader.

– Menneskene som møtte opp i dag er oppriktig opptatt av fred, kjærlighet og menneskeverd. De aksepterer ikke det hatefulle budskapet til IS og deres norske støttespillere i Profetens Ummah, sa Gilani til NRK.no etter at statsminister Erna Solberg avsluttet arrangementet med sin appell.

Han forteller at de sendte invitasjon til Islams råd og alle de muslimske menighetene, og at ingen takket nei.

Yousuf Gilani, talsperson for demonstrasjonen mot IS holder appell på Grønlands torg.

VIDEO: Appellen til Yousuf Gilani.

– Misbruk av religionen

– Det viktigste vi fikk sagt var et nei til ekstremisme i våre gater og nei til IS og deres misbruk av religionen. Jeg vet ikke hvor mange som deltok, noen har sagt opp til 10.000, men jeg vet ikke. Jeg er positivt overraska, ikke minst fordi folk møtte opp selv om det var dårlig vær. Og de gikk ikke heller under de mange appellene, sa en strålende fornøyd Yousuf Gilani.

LES OGSÅ: Flere tusen demonstrerte mot ekstremisme i Oslo

LES OGSÅ: Ble spytta på før demonstrasjonen

LES OGSÅ: «Alle» står opp mot ekstremismen

LES OGSÅ: – Vi vil vise vår avsky for IS og det de står for

Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge holder appell foran Stortinget under demonstrasjonen mot IS i Oslo i dag.

VIDEO: Appellen til generalsekretæren i Islamsk Råd, Mehtab Afsar.

Faten Mahdi Al-Husseini, 19 år gammel og en av initiativtagerne til dagens demonstrasjon i Oslo mot IS.

VIDEO: Appellen til Faten Mahdi Al-Husseini (19), en av initiativtakerne.

Jonas Gahr Støre er en av mange politikere som er til stede på demonstrasjonen mot IS i Oslo i ettermiddag.

VIDEO: Appellen til Jonas Gahr Støre.

Hadia Tajik er en av mange politikere som deltar i demonstrasjonen mot IS i Oslo i ettermiddag.

VIDEO: Appellen til Hadia Tajik.

Tidligere medlem av Strortingets presidentskap, Akhtar Chaudhry holdt appell på demonstrasjonen mot IS i Oslo i ettermiddag.

VIDEO: Appellen til Akhtar Chaudhry

Erna Solberg talte mot ekstremisme foran Stortinget i forbindelse med en bred demonstrasjon mot IS (Den islamske stat) og Profetens Ummah.

VIDEO. Erna Solbergs appell

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger