Frp: – Ikke en fordel for oss med brudd

Frps parlamentariske leder hevder at budsjettforhandlingene ikke var et tema første gang stortingsgruppen møttes etter KrF brøt ut av forhandlingene.

Siv jensen gruppemøtet etter KrF brudd

FRP: Siv Jensen møter stortingsgruppen, men vil ikke si hva de har snakket om.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Fremskrittspartiets landsstyre samlet seg i går til et ekstraordinært møte om krisen i budsjettforhandlingene etter at Venstre brøt forhandlingene. Da KrF gikk samme vei, ville ikke Siv Jensen uttale seg til pressen.

Nå sitter Siv Jensen i møte hos statsministeren sammen med partilederne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF).

Frp samlet alle 29 stortingsrepresentanter og rådgivere til et møte kl. 15. Da møtet var slutt, over en time senere, hadde Frp-lederen allerede forlatt møtet.

Igjen stod parlamentarisk leder, Harald Nesvik, som hevdet at de ikke hadde diskutert budsjettforhandlingene under gruppemøtet.

– Vi har ikke diskutert budsjettforhandlingene, vi har diskutert andre ting. Men vi har fått vite at det blir et møte med partilederne, sier han.

– Vårt mål er flertall

Han har likevel noen tanker om KrF-bruddet i dag.

– Det er ikke en fordel for Frp at KrF og Venstre har brutt forhandlingene. Som mindretallsregjering må vi ha gjennomslag, sier Nesvik.

Han mener Frp har strukket seg langt for å få til en avtale, og gjentar at bilpakken (se faktaboks) forblir uendret.

– Vi har ikke gitt opp håpet om at vi innen mandag skal få på plass noe som sikrer flertall for budsjettet. Det er målet, og det er det vi jobber etter.

På spørsmål om hva han legger i «noe» svarer han at Frp har én målsetting og det er å få vedtatt statsbudsjettet på mandag. KrF kan, hvis de vil, sikre flertall for regjeringens budsjettet uten Venstre.

 Harald Tom Nesvik

Harald Tom Nesvik (Frp) mener Frp har strukket seg langt for å få til en avtale, og gjentar at bilpakken forblir uendret.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Innen mandag skal vi få til noe som sikrer budsjettet. Det er målet. Alle andre tanker er ikke-eksisterende.

harald Nesvik, Frp

Det var nettopp vedtak i landsstyret til Frp, der sentralstyret, fylkeslederne og representanter fra stortingsgruppen er med, som var medvirkende til at regjeringen fremstilte sitt forslag om det grønne skatteskiftet som et ultimatum.

Solberg: – Frp fortjener honnør

Statsminister Erna Solberg er skuffet over at KrF og Venstre har brutt budsjettforhandlingene, men inviterer partiene til et møte for å diskutere prosessen videre.

Erna Solberg om budsjettprosessen

Erna Solberg angrer ikke på ultimatum selv om KrF og Venstre har brutt forhandlingene på grunn av det.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dette er blitt en litt annen budsjettprosess enn vi hadde ønsket. Men det er fortsatt tid igjen til Stortinget skal votere over et budsjett, sa hun og åpnet døren for å gå i videre forhandlinger.

Samtidig tar Solberg ikke selvkritikk på ultimatumet. Men vil heller gi bilpartiet Frp honnør for at de gikk med på dette.

– Det var viktig å si at det går grenser, sa Høyre-lederen under pressekonferansen.

I likhet med Trine Skei Grande pekte KrF-lederen på regjeringens ultimatum om bilpakken som en avgjørende grunn til at forhandlingene per nå har brutt sammen.

I fjorårets budsjettforhandlinger reddet regjeringens Venstres støtte ved å love et grønt skatteskifte som gir betydelige kutt i klimagassutslippene i 2017-budsjettet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger