Hopp til innhold
Slik endres økonomien for småbarnsfamilien

Småbarnsfamilien blant budsjettaperne: – Overrasket over dyrere barnehage

STÅRHEIM (NRK): Familien Ivesdal får 2000 kroner mindre å rutte med i året. Årsakene er at makspris på barnehage øker, samtidig som foreldrefradraget og barnetrygden står på stedet hvil. Barnefamiliene er blant budsjetttaperne, mener økonom.

Vik fengsel

Dette fekk fylket i revidert nasjonalbudsjett

Fem millionar til styrking av fastlegeordninga og midlar til raskartlegging var høgdepunkta. Men for Vik fengsel var det ein skuffande dag.

Jan Tore Sanner og Vibeke Larsen

Hun vil ha mer makt. Regjeringen sier nei

De ble ikke enige om hvor mye makt Sametinget skal ha i statlig budsjettarbeid.

Unioleder Ragnhild Lied vil ha et grønne tall i budsjettet

– Klimadebatten går over hodet på folk

Unio-leder Ragnhild Lied vil ha bedre informasjon om klimaforslagene til vanlige folk. Da trenger vi bedre utslippsberegninger, sier hun. Unio ber regjeringen om et nasjonalt beregningsutvalg for klimakutt.

Trandum, utlendingskontroll, piggtråd, politiet,

Mindre penger til frivillig retur, selv om «alle» mener det er best

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier at frivillig retur er bedre enn å bruke tvang. Men når hun skal dele ut penger gjør hun det stikk motsatte.

Like før jul kranglet regjeringen og støttepartiene om deler av statsbudsjettet på tilsammen 7 milliarder kroner. Men det finnes langt høyere beløp fra vår felleskasse som få politikere snakker om. Statoil har tapt 100 milliarder kroner i Nord-Amerika og Telenor har tapt 25 milliarder i India. Og det er menn som taper for Norge

Store norske fiaskoer i 2016

Både på fotballbanen og i forretningslivet har tre menn stått for smertelige, norske tap i 2016. Det svir ikke minst i vår felles lommebok.

Ikke streik i transportsektoren

Venter prishopp på bensin og diesel

Stigende oljepris gjør at bensin- og dieselprisen kan bli opptil 1 krone dyrere for literen neste år, spår ekspert. Det kommer på toppen av avgiftsøkningen i statsbudsjettet.

Trine Skei Grande

Budsjettkaos da Venstre ville stemme mot egen avtale

STORTINGET (NRK): Det mange politikere trodde skulle bli en enkel behandling av skatter og avgifter i statsbudsjettet, ble til et fullstendig kaos etter at Venstre sa de ville stemme mot sin egen avtale.

Mann med dress og slips på talerstol

Jeg er en populist

Om det å være populist er å bry seg om hva vanlige folk mener, og ikke eliten, så vil jeg gjerne definere meg selv som en stolt populist.