Hopp til innhold

Bruno Mars-konsert i Norge i morgen: – Sikkerheten er godt ivaretatt

Tirsdag formiddag innkalte arrangøren av Bruno Mars-konserten til et hastemøte med politiet. Der vurderte de om de måtte oppjustere sikkerheten etter eksplosjonen i Manchester.

The 59th Annual Grammy Awards - Show Bruno Mars

Bruno Mars holder konsert i Telenor Arena onsdag. Her synger han under Grammy-utdelingen i februar.

Foto: Matt Sayles / AP

– Det finnes ikke ord for hva jeg føler om det som har skjedd i Manchester. Jeg ønsker ikke å tro at verdenen vi lever i kan være så grusom, skriver Bruno Mars på Twitter.

Tirsdag mistet minst 22 mennesker livet og 59 ble skadet i en eksplosjon rett utenfor arenaen i Manchester der Ariana Grande holdt konsert. Onsdag står Bruno Mars på scenen i Telenor Arena. Det er solgt nesten 23.000 billetter i forkant av konserten.

Få oversikt: Dette vet vi om terrorangrepet ved Manchester Arena

Pro Sec leverer sikkerhetstjenester til konserter rundt om i Norge. Etter møtet med politiet og arrangør Live Nation sa de at sikkerheten til konserten er godt ivaretatt.

– På grunn av de strenge alkoholbestemmelsene vi har i Norge er personsikringen skjerpet. Alle blir kroppsvisitert før de kommer inn, sier Henning Kristiansen, operativ leder i Pro Sec.

Men de kommer ikke til å gjøre noen endringer i sikkerhetsopplegget.

– Det eneste vi gjør er å skjerpe de rutinene vi allerede har. Alle sammen føler med de som er involvert i det som har skjedd i Manchester. Men vår oppfordring er at vi må ikke slutte å gå på konsert og ha det gøy av den grunn, sier den tidligere politimannen.

Les også: Minst 22 drept i mistenkt terrorangrep i Manchester: Antatt selvmordsbomber er død

Ber publikum holde øynene åpne

Han forteller at sikkerheten har blitt bedre de siste årene.

– Det vi har skjerpet siden angrepet blant annet i Bataclan i Paris er at vi har blitt mer observante på utsiden av konsertarenaen. I flere tilfeller har vi «spottere» på utsiden som patruljerer for å se etter mistenkelige personer, forteller Kristiansen.

Han ber om at alle hjelper til med å følge med på utsiden av Telenor Arena.

– Vi forholder oss til at det ikke er rettet noen trussel mot noen konserter i Norge. Men selvfølgelig er alle våre folk ekstra skjerpet for å gjøre en best mulig jobb. Jeg håper også at publikum er oppmerksomme og hjelper oss med å sikre hele arrangementet, sier han.

Artister verden over har sendt sine tanker til ofrene for eksplosjonen i Manchester.

– Mitt hjerte er knust for familiene. Mitt hjerte er knust for Ariana. Mitt hjerte er knust for tilstanden til denne verden, skriver den amerikanske sangeren og låtskriveren Katy Perry etter eksplosjonen.

Les også: Ariana Grande avbryter turneen etter Manchester-bomben

Les også: – Jeg var veldig redd og holdt meg fast i moren min

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger