Dette vet vi om terrorangrepet ved Manchester Arena

MANCHESTER/OSLO (NRK) Minst 22 mennesker er drept og 59 er fraktet til sykehus etter et terrorangrep i Manchester sent mandag kveld. Politiet mener gjerningsmannen er den 22 år gamle Salman Abedi.

Grafikk over Manchester Arena
Foto: Vidar Kvien / NRK

 • Det eksploderte ved Manchester Arena sent mandag kveld. Politiet fikk beskjed om hendelsen 23.33 norsk tid.
 • Greater Manchester Police sier at 22 mennesker så langt er bekreftet drept, blant dem flere barn og gjerningsmannen, og at 59 er såret. Tolv barn under 16 år er alvorlig såret. De sårede behandles på åtte ulike sykehus.
 • Blant dødsofrene er åtte år gamle Saffie Rose Roussos.
 • Politiet sa tidlig at de etterforsket hendelsen som et terrorangrep. Den antatte gjerningsmannen er død, og politiet tror vedkommende utførte selvmordsangrepet alene. Motivet, og hvorvidt han handlet alene eller som en del av nettverk, er fremdeles ikke offisielt avklart.
 • Klokka 12.55 opplyser politiet i Manchester at de har pågrepet en 23 år gammel mann i forbindelse med angrepet.
 • Den britiske statsministeren Theresa May sier i en uttalelse at det er snakk om et terrorangrep, det verste terrorangrepet som har rammet Nord-England. – Det rammet noen av de yngste blant oss med iskald kalkulering, sier May.
 • Eksplosjonen skyldtes ifølge politiet en hjemmelaget bombe.
 • Terrorgruppen IS hevdet ved 14-tiden norsk tid tirsdag at de står bak angrepet.
 • Tirsdag ettermiddag gikk politiet ut med navnet på den antatte gjerningsmannen. 22 år gamle Salman Abedi er britisk statsborger av libysk opprinnelse.
 • Popstjernen Ariana Grande holdt konsert i arenaen som har en kapasitet på 21.000. Ifølge BBC var det mange barn på konserten. En talsperson sier artisten er i god behold.
Laster Twitter-innhold
 • Politiet foretok natt til tirsdag en kontrollert sprenging av et mistenkelig objekt i nærheten av arenaen. Ifølge politiet viste det seg å være etterlattes klær.
Laster Twitter-innhold
 • Politiet sier på en pressekonferanse at de etterforsker saken sammen med nasjonalt politi og etterretningen.
Ofre etter angrepet på Manchester arena
Foto: AP
 • Den britiske statsministeren Theresa May og Labour-leder Jeremy Corbyn er blitt enige om å innstille valgkampen foran nyvalget 8. juni, inntil videre.
Minst 19 er drept og 50 skadd etter én eller flere eksplosjoner ved Manchester Arena, hvor popstjernen Ariana Grande holdt en konsert mandag kveld.
Laster Twitter-innhold

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt