Hopp til innhold
Salman Abedi
Foto: REX/Shutterstock / Shutterstock

Terrorangrep på Manchester Arena

Oppsummert

22 personer ble drept og 119 skadd etter at en mann detonerte en bombe ved Manchester Arena, hvor popstjernen Ariana Grande holdt en konsert 22. mai. Gjerningsmannen er identifisert som 22 år gamle Salman Abedi.

 • Overlevende etter Manchester-angrepet til sak mot britisk etterretning

  ver 250 overlevende etter angrepet på en konsert med popartisten Ariana Grande i Manchester i 2017 saksøker de britiske etterretningstjenestene.

  27 mennesker ble drept og over 100 såret da en selvmordsbomber utløste en bombe ved avslutningen av konserten.

  En granskingsrapport i mars i fjor konkluderte med at angrepet kunne vært unngått om den britiske etterretningstjenesten MI5 hadde reagert på vitale opplysninger de satt på.

  En 22 år gammel mann fra Manchester, som hadde familiebakgrunn fra Libya, utløste en hjemmelagd bombe mens ungdommene var på vei ut av konserten og ble møtt av foreldre som var kommet for å hente dem.

  Granskingskommisjonen IPT er en uavhengig kommisjon som behandler klager fra folk som mener seg urettferdig behandlet av det offentlige.

  IPTs leder John Saunders sa i sin rapport at MI5 lot viktig etterretning ligge så lenge at muligheten til å avverge angrepet gikk tapt.

  (NTB)

  Manchester Arena
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Arrestert etter terrorangrep

  Ein 24 år gammal mann frå Manchester er arrestert etter terrorangrepet på Manchester Arena i 2017 då Ariana Grande spelte konsert, skriv BBC. Han er mistenkt for å ha førebudd eller hjelpt andre med førebuingar av terrorhandlingane.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no