Hopp til innhold

– Vi håper dette er et endelig gjennombrudd

– Hvis dette fører til en oppklaring av saken vil det selvfølgelig være en stor lettelse, sier bistandsadvokat Kjersti Jæger.

tina jørgensen

SØRGET OVER TINA. Politiet er ganske sikre på at Tina Jørgensen (20) ble brakt til Bore kirke etter at hun var drept. Her tenner familie og venner lys på kummen for å minnes Tina. Bildet er fra 28. oktober 2000.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Hun har representert moren til den drepte Tina Jørgensen, Torunn Austdal Rasmussen, fra dag én.

I dag, 15 år etter drapet, tør Kjersti Jæger håpe på at den uløste drapsgåten kan stå foran en oppklaring.

– Vi håper at dette kan være et endelig gjennombrudd, at det kan bidra til en oppklaring av saken og gi svar på alle ubesvarte spørsmål som har vært, sier bistandsadvokat Kjersti Jæger til NRK.

NRK har vært i kontakt med Torunn Austdal Rasmussen. Hun fikk telefon om pågripelsen i går, onsdag, og er preget av situasjonen.

– Utrolig utilfredsstillende

Bistandsadvokat Kjersti Jæger sier saken har vært spesiell å jobbe med, særlig på grunn av det er 15 år siden drapet ble begått, uten at politiet har funnet gjerningsmannen.

– Det har vært utrolig utilfredsstillende ikke å få en oppklaring. På den måten blir jo arbeidet aldri ferdig før vi har fått svarene, sier Jæger.

Det har vært utrolig utilfredsstillende ikke å få en oppklaring

bistandsadvokat Kjersti Jæger

Hun forteller at moren til Tina Jørgensen har fått tips og brev helt siden datteren ble drept og frem til i dag.

– Hun har fått mange henvendelser opp gjennom årene, noe som egentlig aldri har stoppet.

Vil være en stor lettelse

Er moren lettet over den siste utviklingen i saken?

– Hvis dette fører til en oppklaring vil det selvfølgelig være en stor lettelse, men det vet vi ikke ennå, svarer Jæger.

Kjenner moren 36-åringen som nå er siktet?

– Det ønsker vi ikke å kommentere. Min klient ønsker heller ingen kontakt med media nå. Vi avventer nærmere informasjon fra politiet, sier bistandsadvokat Kjersti Jæger til NRK.

Hvis dette fører til en oppklaring vil det selvfølgelig være en stor lettelse, men det vet vi ikke ennå

bistandsadvokat Kjersti Jæger

– Har aldri sluttet å håpe

I et intervju med VG i sommer sa Torunn Austdal Rasmussen at hun fikk nytt håp da en mann i 30-årene pågrepet 16 år etter drapet på Kristin Juel Johannessen (12).

– Det føles veldig godt at gamle drapssaker kan løses med ny teknologi, selv om det ikke gjelder for min sak. Jeg klamrer meg til «cold case»-gruppen som politiet nå har opprettet, sa Torunn Austdal Rasmussen.

I samme intervju ga hun uttrykk for håp om en fremtidig oppklaring.

– Jeg har aldri sluttet å håpe. Det høres kanskje rart ut å si dette så lenge etter drapet, men håpet er på sitt sterkeste nå, uttalte moren til Tina Jørgensen i juli.

AKTUELT NÅ