Hopp til innhold

Mann siktet for 15 år gammelt drap

En mann på 36 år er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

Tina Jørgensen

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum i september 2000.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

– Vi ønsker ikke å gå i detalj rundt pågripelsen, men vi kan slå fast at bakgrunnen for aksjonen er tips som har kommet inn, sier Herdis Traa, politiadvokat ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

– Mannen som er pågrepet nå har ikke vært i politiets søkelys tidligere. Han er fra Lyngdal i Vest-Agder. Mye tyder på at han og Tina kjente hverandre, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Bjørn Kåre Dahl og Herdis Traa

VIDEO: Politiet i Stavanger holdt pressekonferanse om den nye siktelsen i Tina Jørgensen-saken.

Pågrepet i går morges

Politiet har arrestert en 36 år gammel mann, og siktet han for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Han ble pågrepet i sin bolig i Lyngdal Vest-Agder i går morges klokken 09.40. Han ble deretter transportert til politihuset i Stavanger, hvor han satt i avhør i flere timer.

– Mannen sitter i arrest og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Traa.

Fengslingsmøtet er klokka 10 i morgen. Politiet utelukker ikke at han har samarbeidet med andre om ugjerningen, og skal etterforske det videre.

Forsvant i 2000 – saken gjenopptatt i 2013

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 20-åringen ble funnet ved en tilfeldighet 26. oktober. Hun lå skjult i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor Stavanger. Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet.

Tina-tegning

Denne fantomtegningen, som ble offentliggjort av politiet i mai 2013, førte til mange nye tips i drapssaken fra år 2000.

Foto: Politiet

Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En etterforskningsgruppe jobbet frem til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det fremkom ingen opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken.

– Vi har håp om å oppklare denne saken, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Pressekonferanse fra forsvarer klokka 12

Odd Rune Torstrup er forsvarer for den siktede. Han har innkalt til pressekonferanse klokka 12. NRK sender direkte derfra.

Politiet skal nå innkalle flere vitner til avhør på nytt.

– Men det sier jo seg selv at det er vanskelig å forklare seg om noe som skjedde for femten år siden, sier Dahl.

– Ikke ekskjæresten

Torunn Austdal Rasmussen

Torunn Ausdal Rasmussen, mor til Tina Jørgensen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

NRK har vært i kontakt med mora til Tina Jørgensen, Torunn Austdal Rasmussen. Hun fikk telefon om pågripelsen i går, og er preget av situasjonen.

Da saken var oppe i 2000 ble samboeren til Tina Jørgensen sikta, men moren slår fast at det ikke er han som er sikta denne gangen.

  • Saken oppdateres