– Fikk anonyme telefoner i Tina-saken

Privatetterforsker Tore Sandberg varslet i dag politiet angående tre anonyme oppringinger som gjaldt drapet på Tina Jørgensen. Han vet ikke om dette har sammenheng med pågripelsen av en mistenkt i saken.

Tore Sandberg

Tore Sandberg har tidligere hjulpet politiet i saken om Tina Jørgensen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg har i dag varslet politiet i Stavanger at jeg for noen dager siden hadde tre anonyme telefonoppringinger, men at jeg da dessverre ikke var ved telefonen, sier Tore Sandberg til NRK.

Han har ventet på at mannspersonen skulle ringe ham tilbake ettersom det var dette som var beskjeden på telefonsvareren. Da han likevel ikke hørte noe tok han altså kontakt med politiet.

– Hadde opplysninger

– Jeg vet ikke om det har sammenheng med vedkommende som er siktet nå, sier Sandberg.

En 36 år gammel mann er i dag pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

Personen som ringte Sandberg sa på telefonsvareren at han hadde opplysninger i Tina Jørgensen-saken.

Tina Jørgensen

Tina Jørgensen ble drept for 15 år siden. Trass pågripelsen i dag mener politiet at det gjenstår mye arbeid før de kommer til en konklusjon.

Foto: Politiet

Da Sandberg tok kontakt med politiet fikk han vite at etterforsker Rossebø, som har hatt ansvar for saken, hadde vært opptatt i hele dag.

Sandberg snakket med politiet for et par år siden om en navngitt person og fikk inntrykk av at politiet ville ta ny kontakt med vedkommende, men han har ikke fått noen tilbakemelding om det skjedde.

– Vet ikke hvor håndfast det er

Politiet opplyser at mannen som er pågrepet ikke har vært i politiets søkelys i denne saken før. Mannen og Tina Jørgensen skal ha kjent hverandre.

– Det er ikke sånn at jeg har jobbet med Tina Jørgensen-saken hverken hver uke eller hver måned, men jeg har ganske mye kontakt med Tinas mor, sier Sandberg.

Privatetterforskeren håper at familien nå endelig får fred.

– En oppklaring har vært familiens ønske i alle disse årene, så det ville selvfølgelig være bra, men jeg vet ikke hvor håndfast dette er, sier Sandberg.

Det er femten år siden drapet skjedde. Politiet tok opp saken igjen i mars 2013.

– Det gjenstår mye arbeid før vi kan trekke en endelig konklusjon i saken, sier politiet på en pressekonferanse i dag.

SISTE NYTT

Siste meldinger