– Krekar er ynkelig, patetisk og feig

SV-politiker Akhtar Chaudhry går hardt ut mot mulla Krekar. – Det var en patetisk og ynkelig opptreden, sier Chaudhry om Krekars uttalelser i et intervju med NRK.

SV-politiker Akhtar Chaudhry

Akhtar Chaudhry, påtroppende medlem i SVs arbeidsutvalg, reagerer kraftig på Krekars uttalelser.

– De som fornærmer islam, fortjener å dø, sa mulla Krekar i et NRK-intervju.

Mullaen sa også at han støtter norske IS-krigere, og at massakren mot Charlie Hebdo i Paris gjorde ham glad.

Chaudhry, påtroppende medlem i SVs arbeidsutvalg, reagerer kraftig på Krekars uttalelser.

«Reis til Irak og stå til ansvar for dine handlinger», skriver Akhtar Chaudhry på sin blogg.

– Dette er en mann som verken har noen prinsipper eller noe budskap, annet enn å sverte muslimer og splitte det norske samfunnet, sier Chaudhry til NRK.

– Reis hjem, Krekar – dersom du er en mann av ære

SV-politikeren reagerer mest på mulla Krekars støtte til at norske ungdommer drar til Midtøsten for å slutte til seg IS.

– Han oppfordrer unge menn og kvinner til å drepe andre mennesker. Så lite er livet verdt for Krekar, sier Chaudhry.

– Krekar sier han er en mann av ære og verdighet. Da burde han ta konsekvensen av egne handlinger. Han bør reise til Irak og møte rettssystemet i hjemlandet og se hvilken straff han får der.

– Men der er det jo mulighet for dødsstraff?

– Det er derfor vi har gitt ham beskyttelse i Norge. Da vil jeg spørre ham følgende; Hvorfor er ditt liv verdt så mye mer enn andre menneskers liv? Du ber den norske staten om beskyttelse, samtidig ønsker du at unge mennesker skal sprenge seg selv og andre i fillebiter. Det gjør meg så forbanna! Det er så ynkelig og patetisk, sier Chaudhry.

Dei som fornærmar islam, fortener å døy, seier mulla Krekar i eit NRK-intervju. Mullaen støttar norske ungdommar som krigar for IS, og han seier han vil sende ei gåve til den som tek livet av ein av kurdarane han tidlegare er dømt for å ha truga.

Se hele intervjuet med mulla Krekar. I intervjuet med NRK sier Krekar også at han vil sende en gave til den som tar livet av én av kurderne han tidligere er dømt for å ha truet.

Bør stilles for retten

Morten Kinander, tidligere førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet i Bergen, mener at Krekar bør straffes for sine uttalelser i går om at de som brenner Koranen eller tegner karikaturer av profeten bør drepes.

– Det straffbare ligger i at han er så konkret om hva som skal skje mot spesifikke personer. Krekar misbruker ytrings- og religionsfriheten, sier Kinander.

– Kinander kan tolke loven som han vil, men er opp til politiet om de ønsker å sikte min klient for noe, sier Krekars forsvarsadvokat Brynjar Meling.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger