– Det var snakk om ufint språk

Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter overfor NRK.no at partiet før jul fikk et varsel fra en kvinne om at nestleder Helge Solum Larsen hadde brukt ufint språk i et selskap.

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande bekrefter at de har fått en bekymringsmelding om Helge Solum Larsen, og at det dreide seg om ufint språk.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy

Venstre-lederen presiserer at dette ligger milevis unna i alvorlighetsgrad det som skjedde på et hotell i Suldal sist helg.

– Det er snakk om ufint språkbruk, sier Trine Skei Grande til NRK.no.

Det var på et internt selskap for Venstre-ansatte at Solum Larsen skal ha slengt med leppa.

Leder for kommunalstyret for byutvikling i Stavanger, Helge Solum Larsen

Helge Solum Larsen er anmeldt for voldtekt av en 17 år gammel jente.

Foto: Erik Waage / NRK

Trine Skei Grande sier at partiet hadde planer om å ta opp dette med Solum Larsen, men at de ikke rakk det.

– Og det hadde uansett ikke hatt noen påvirkning på denne saken, legger hun til.

– Er det snakk om tilnærmelser?

– Nei, det var ufint språkbruk. Jeg fikk beskjed om at dette skulle noen ta opp, mer enn det vet jeg ikke. Vi er selvsagt lei oss for at vi ikke rakk å ta det opp, sier Skei Grande.

LES OGSÅ: – Rammer hele partiet hardt

LES OGSÅ: – Partiet er i sjokk

– Ikke kjent

Generalsekretær i Venstre, Terje Breivik, sa til VG at han ble varslet av en tillitsvalgt i Venstre om oppførselen til voldtektssiktede Helge Solum Larsen rett før jul.

Fylkeslederen i Venstre i Rogaland, Kjartan A. Lunde, sier til NRK at denne varslingen før jul ikke er kjent av ham, og at Rogaland Venstre heller ikke er varslet om saken. Han legger til at de aldri har mottatt noen bekymringsmelding på Helge Solum Larsen.

Etter et årsmøte i Rogaland Venstre i helga har ei 17 år gammel jente anmeldt nestleder Helge Solum Larsen (43) for voldtekt.

Solum Larsen har innrømmet at han hadde sex med medlemmet i Unge Venstre i helgen. Han ligger nå på psykiatrisk avdeling, og benekter å ha voldtatt.

Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd på et hotellrom, og jenta skal ha blitt funnet gråtende og beruset i hotellgangen.

Skei Grande snakket med de unge

Skei Grande deltok i sentralstyremøtet til unge Venstre onsdag kveld i Møllergata for å snakke om det som har rystet partiet.

– Det er viktig at vi prater om det som har skjedd, sier Skei Grande.

De unge politkerne ble allerede søndag kjent med hendelsen og det hele kom som et sjokk.

– Det kom som et sjokk på alle. Det er et enormt tillitsbrudd. Men at jenta har har det bra, er det vi bryr oss om nå, sier generalsekretær i Unge Venstre, Anders Bergsaker til NRK.no.

LES OGSÅ: - En helt uakseptabel handling

LES OGSÅ: – Påminnelse om at alkohol og politikk ikke hører sammen

Første gang

Terje Breivik vil ikke gå inn på hva innholdet i varselet var, men sier at det er første gang han har fått kjennskap til slike forhold rundt Helge Solum Larsen. Han presiserer at det ikke var i nærheten av samme alvorsgrad som det som skjedde i helgen.

På direkte spørsmål fra VG om det var rus involvert i episoden, svarer generalsekretæren at han ikke vil svare på det av hensyn til personvernet.

Innholdet i varselet om Solum Larsen var likevel så alvorlig at partiledelsen i partiet bestemte seg for å ta en samtale med ham.

Det er ingen i partiet som har hatt noen samtale med Solum Larsen, som nå er innlagt på sykehus.

LES OGSÅ: – Eg er fortvila og rasande

LES OGSÅ: – Vi har ransaket og tatt beslag

LES OGSÅ: - Må ta et oppgjør med drikkekulturen

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger