- En helt uakseptabel handling

Sentralstyremedlem i Venstre og ordfører i Grimstad, Hans Antonsen, mener at partiets nestleder, Helge Solum Larsen, har gjort noe som er helt uakseptabelt uansett straffskyld. Solum Larsen er siktet for voldtekt av en 17 år gammel kvinne på et politisk årsmøte.

Hans Antonsen

Sentralstyremedlem i Venstre, Hans Antonsen, mener nestleder i partiet, Helge Solum Larsen, står bak et grovt tillitsbrudd i partisammenheng etter at Solum Larsen er siktet for å ha voldtatt en 17 år gammel kvinne på et årsmøte.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen

Helge Solum Larsen har trukket seg fra alle verv i Venstre, etter at det har blitt levert en voldtektsanmeldelse. (Arkivfoto)

Foto: Johansen, Erik / Scanpix
Video Berit Johannessen. bistandsadvokat for 17-årig jente som har anmeldt Venstre-topp Helge Solum Larsen

Advokat Berit Johannessen bistår den 17 år gamle kvinnen.

Foto: Nyhetsspiller

Hans Antonsen mener nestlederen i partiet har satt seg i en umulig situasjon etter at han er anmeldt og siktet for voldtekt i forbindelse med partiets årsmøte i Rogaland Venstre.

– Uansett straffskyld er handlingen helt uakseptabel, sier Antonsen til NRK.

Solum Larsen er siktet for voldtekt etter straffelovens paragraf 192 a og politiet vil nå foreta taktisk og teknisk etterforskning i saken.

Grovt tillitsbrudd

Hans Antonsen betegner det som har skjedd på Venstres årsmøte i Rogaland som et grovt tillitsbrudd i partisammenheng.

Venstretoppen mener alle politiske partier har et ansvar for å forhindre at det oppstår slike situasjoner.

Antonsen har lang erfaring fra Venstres sentrale partiapparat og har arbeidet som generalsekretær i partiet og som redaktør av partiavisen Liberalt perspektiv.

– Å drikke alkohol sammen med mindreårige og ha sex med dem er et grovt tillitsbrudd og misbruk av den makten man har i et tillitsverv. Slik skal det ikke være, sier Antonsen.

Tilfreds med partiets håndtering

Grimstadordføreren sier han først og fremst tenker på jenta som har opplevd et overgrep.

Han er tilfreds med at partiet har tatt konsekvensen av det som har skjedd og at Solum Larsen har trukket seg som nestleder i partiet.

Som sentralstyremedlem i Venstre er Hans Antonsen opptatt av at alle politiske partier kan trekke lærdom av det som har skjedd på Venstres årsmøte i Rogaland.

– Jeg tenker at alle partier har et ansvar for å skape en partikultur der det ikke skjer slike overgrep, avslutter Antonsen.