– Partiet er i sjokk

Venstre i Stavanger er preget etter voldtektsanmeldelsen mot nestleder Helge Solum Larsen. – Det er helt uvirkelig, sier Simon Furnes, leder i Rogaland Unge Venstre.

Simon Furnes

Simon Furnes forteller om et parti i sjokk.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Venstre i Stavanger er lammet etter at nestleder Helge Solum Larsen ble siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente tirsdag kveld.

Per Inge Torkelsen

Per Inge Torkelsen har hatt noen tøffe dager.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Først ble jeg målløs, så ble jeg lei meg og sint. Nå er jeg stort sett bare lei meg, sier Per Inge Torkelsen.

Han er bystyrerepresentant og komiker, og har hatt noen vanskelige timer etter at voldtektsanklagene mot Solum Larsen ble kjent etter partiets årsmøte i helgen.

– Det er en sak som er trist for alle parter, og selvsagt mest for 17-åringen. Jeg håper og tror at hun får den hjelpen hun trenger, sier Torkelsen.

– I sjokk


Den 17 år gamle jenta som har anmeldt Solum Larsen er medlem i Rogaland Unge Venstre, og ungdomspartiet jobber nå med å ta vare på henne. Simon Furnes, leder i fylkeslaget til Unge Venstre, sier tiden etter årsmøtet i fylkespartiet oppleves som uvirkelig.

Simon Furnes

Leder i Rogaland Unge Venstre, Simon Furnes.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Vi er i sjokk alle sammen. Det er et tillitsbrudd uansett hvor alvorlig saken er, og man skal kunne føle seg trygg på våre arrangementer. Når slikt som dette skjer, er det bare helt forferdelig, sier Furnes.

Overgrepet skal ha funnet sted etter en fest på et hotellrom. Flere som var på årsmøtet forteller at Solum Larsen og 17-åringen var beruset, men partiledelsen avviser at det ble servert alkohol til mindreårige.

– Det var en fest, og det ble drukket alkohol. Men vi har en policy på at det skal være moderate mengder alkohol, og det er helt og holdent ulovlig at mindreårige drikker, sier Furnes.

– Har vært fælt

Per Inge Torkelsen ser frem til å legge de tunge dagene bak seg, og igjen ta fatt på politikken.

– Jeg gleder meg litt til å kunne tenke politikk igjen. Jeg vil prøve å legge dette litt bak og brette opp ermene. Det har vært fælt de siste timene, sier han.