Tiltalt for misbruk av 11 gutter

Han skal ha funnet ofrene sine ved å utgi seg som ung jente på internett. Nå har politiet tiltalt den 36-årige bodømannen for misbruk av 11 unge gutter.

Ga seg ut for å være 15-års jente-cillepia

UTGA SEG FOR Å VÆRE JENTE: Mannen som er tiltalt brukte dette bildet og nicket 'cillepia15' for å komme i kontakt med unge gutter på nettet.

Foto: Politiet

Overgrepssaken mot mannen fra Bodø er endelig klar. 36-åringen er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på flere gutter, og saken skal opp i Salten tingrett i oktober.

Mannen ble pågrepet av politiet i fjor høst, mistenkt for seksuelle overgrep mot flere barn.

Kalte seg «Cillepia»

Saken ble rullet opp da faren til en 11-åring fant foruroligende tekstmeldinger på sønnes mobil. Han varslet politiet, som pågrep mannen 9.november 2009.

Etterforskningen viste at mannen hadde brukt nettet aktivt for å komme i kontakt med barna.

Politiet mener at bodømannen brukte nicket, eller kallenavnet, «cillepia15» til å få gutter fra flere steder i landet til å utføre handlinger av seksuell karakter foran webkamera. Guttene trodde antakelig at det var en jente på andre siden av kameraet.

– De to navnene er «cillepia15» og «guttenfranord». Begge er hotmailkontoer som han har brukt til å kommunisere via internett, sa kriminalsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt i mars.

gutten fra nord- printscreen

Kopi av printscreen fra en av chattesidene som den siktede brukte.

Foto: NRK

Fem tiltalepunkter

Nå er etterforskningen avsluttet, og mannen er tiltalt for utuktig omgang med barn under 14 år og med barn under 10 år. Han er også tiltalt for å ha vært i besittelse av filmer som viste barn i seksuell aktivitet, for å ha forledet barn til å utvise uanstendig eller krenkende adferd.

Les også: Kalte seg "Cillepia15"

Les også: Hadde 1200 chatte-kontakter

Tre grove overgep

Tiltalen viser at overgrepene startet i 1997, og pågikk fram til høsten 2009. Førstestatadvokat Geir Fornebu sier det er snakk om grove, seksuelle ovegrep.

– Jeg kan ikke gå detaljert inn på det nå i forkant, før saken kommer for retten, men det er snakk om alvorlige fysiske overgrep. Og det har såvidt jeg vet også tiltalte erkjent, sier Fornebu.

Politiet i Salten mener at enda flere unge gutter har vært utsatt for overgrep via web-kamera, men har ikke klart å identifisere alle disse. Bakgrunnen for det er hovedsakelig reglene for datalagring, som har gjort denne delen av etterforskningen vanskelig.

– Trist tiltale

Bistandsadvokat for to av guttene, Hilde Guldbakke, sier hele saken er trist.

– Jeg synes det er en trist tiltale, naturligvis. Den rammer jo flere barn, og det er alltid grusomt når man står overfor seksuelt overgrep. Man vet jo at det påfører barn skade, og det går alltid inn på meg, så jeg synes det er trist, sier Guldbakke.

Tor Haug er bistandsadvokat for to andre gutter, og han sier tiltalen er som forventet, og i tråd med det som er kommet fram under etterforskningen.

– Det er ingen tvil om at det er en svært alvorlig sak, og en svært alvorlig tiltale for den det gjelder, sier Haug.

De forskjellige kriminelle handlingene politiet mener mannen har utført har strafferammer på mellom ett og 21 års fengsel.

Statsadvokaten i Nordland tar forbehold om å nedlegge påstand om forvaring.

Rettssaken starter 11.oktober i Salten tingrett, og det er satt av to uker til saken.

Les også: Utsetter overgrepssaken

Les også: Klarer ikke å finne alle ofrene