Overgrepsanke avvist i Høyesterett

Høyesterett har avvist anken til 36-åringen som er dømt for seksuelle overgrep mot en rekke gutter.

John Christian Elden

ANKE AVVIST: Advokat John Christian Elden sier han og hans klient tar til etterrettning at Høyesterett ikke ønsker å behandle anken.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Ifølge
Avisa Nordland er anken fra 36-åringen avvist fordi høyesterett mener at saken ikke reiser prinsipielle problemstillinger.

I Salten tingrett ble han dømt til sju års forvaring, med ei minstetid på fire år i fengsel for seksuelle overgrep mot 11 gutter.

Men dommen ble anket fordi 36-åringen mente forvaringsdommen var for streng, og saken kom derfor opp i Hålogaland lagmannsrett. Men skrev at det finnes en betydelig og reel risiko for gjentatt kriminalitet av samme karakter, og at vilkårene for forvaring er tilstede, derfor lot de dommen fra tingretten bli stående.

Ga seg ut for å være jente

36-åringen stod tiltalt for seksuelle overgrep mot 11 gutter. De alvorligste tiltalepunktene gjelder seksuell omgang med to av guttene.

Den ene av de to var ifølge tiltalen sju år da overgrepene startet i 1997. Den andre var elleve år da han i ifølge tiltalen skal ha blitt utsatt for grove seksuelle overgrep.

Ifølge tiltalen har 36-åringen også lokket åtte av guttene til å vise seg fram på nettet nakne og «utvise seksuell aktivitet» foran et webkamera. Flere av guttene trodde de viste seg fram for en 15 år gammel jente.

Etterforskningen har vist at 36-åringen hadde 1.000 kontakter på direktemeldingstjenesten Windows Live Messenger tilknyttet den falske identiteten.

– Ser fram til å sone ferdig dommen

Mannens nye forsvarer, John Christian Elden, sier at hans klient har fått beskjed om at Høyesterett ikke ønsker å behandle saken.

– Han er lei seg for de skadene han har påført andre. Nå ser han fram til å bli ferdig med soningen, sier Elden til Avisa Nordland.