NRK Meny
Normal

Klarer ikke å finne alle ofrene

Under kallenavnet «cillepia15» hadde den overgrepssiktede bodømannen 1000 kontakter på nettet. Politiet har nå gitt opp å finne alle ofrene.

Ga seg ut for å være 15-års jente-cillepia

UTGA SEG FOR Å VÆRE JENTE: Den overgrepssiktetede mannen i 30-årene brukte kallenavnet «Cillepia15» for å få gutter til å utføre seksuelle handlinger foran web-kamera.

Foto: Politiet

Politiet har avsluttet etteforskningen av den bodømannen i 30-årene som er siktet for seksuelle overgrep mot en rekke gutter mellom 7 og 16 år. Saken er nå sendt til statsadvokaten for vurdering, og vil blir oversendt til riksadvokaten for å avgjøre tiltalespørsmålet. Den siktede mannen har vært varetektsfengslet siden i november i fjor.

Politiet mener at bodømannen brukte kallenavnet, «cillepia15» og «gutten fra nord» til å få gutter fra flere steder i landet til å utføre handlinger av seksuell karakter foran webkamera. Guttene trodde antakelig at det var en jente på andre siden av kameraet. Med disse to identitetene hadde mannen til sammen over 1200 unike kontakter på chattekanalen Windows Live Messenger(WLM).

– For kallenavnet til jenta har han hatt ca 1000 kontakter, for gutten ca 200. Han har også brukt et bilde av ei ukjent ung blond jente til kontoen «cillepia15», opplyste kriminalsjef Arne Hammer til NRK.no i vår.

Rettsak i oktober

Politiadvokat Linda Gade Thronæs

Politiadvokat Linda Gade Thronæs i Salten politidistrikt.

Foto: NRK

Det er satt av tre uker til saken som skal gå i Salten tingrett i oktober.

– Saken ble onsdag denne uken sendt over fra Salten politidistrikt til statsadvokaten i Nordland. Statsadvokaten vurderer nå saken og vil videresende den til riksadvokten med innstilling. Det er riksadvokaten som avgjør tiltalespørsmålet, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs i Salten politidistrikt.

Foreløpig siktelse

Under etterforskningen har Salten politidistrikt jobbet ut fra en foreløpig siktelse som blant annet har omfattet fysiske seksuelle overgrep mot barn under 10 år, og mot barn under 14 år.

– Om tiltalen fra riksadvokaten vil inneholde noen av disse momentene er enda ikke klart, sier Gade Thronæs.

Uidentifiserte ofre

gutten fra nord- printscreen

Kopi av printscreen fra en av chattesidene som den siktede brukte.

Foto: NRK

Politiet i Salten mener at enda flere unge gutter har vært utsatt for overgrep via web-kamera, men har ikke klart å identifisere alle disse. Bakgrunnen for det er hovedsakelig reglene for datalagring, som har gjort denne delen av etterforskningen vanskelig.

De forskjellige kriminelle handlingene politiet mener mannen har utført har strafferammer på mellom ett og 21 års fengsel.

Bodømannen ble pågrepet 9. november 2009, og han sitter fortsatt varetektsfengslet. Det er satt av tre uker i oktober til rettssaken i Salten tingrett.