Kalte seg "Cillepia15"

Den overgrepssiktetede mannen i 30-årene brukte kallenavnet «Cillepia15» for å få gutter til å utføre seksuelle handlinger foran web-kamera.

Ga seg ut for å være 15-års jente-cillepia

Med nicket «cillepia15» ga den siktede seg ut for å være en 15 års gammel jente.

Foto: Politiet

Politiet mener at bodømannen brukte nicket, eller kallenavnet, «cillepia15» til å få gutter fra flere steder i landet til å utføre handlinger av seksuell karakter foran webkamera. Guttene trodde antakelig at det var en jente på andre siden av kameraet.

– Det var ved bruk av identiteten «cillepia15» han lurte de fleste av ofrene for de handlingene som foregikk over Internett. Trolig er det mange politiet ikke har klart å identifisere. Det sier Arne Hammer, kriminalsjef i Salten Politidistrikt.

gutten fra nord- printscreen

Kopi av printscreen fra en av chattesidene som den siktede brukte.

Foto: NRK

– Vi offentliggjør i dag to kallenavn. Det er «cillepia15» og «guttenfranord». Begge er hotmailkontoer som han har brukt til å kommunisere via internett.

– For kallenavnet til jenta har han hatt ca 1000 kontakter, for gutten ca 200. Han har også brukt et bilde av ei ukjent ung blond jente til kontoen «cillepia15».

Ga seg ut for å være 15 års jente

Bodømannen i 30-årene er siktet for seksuelle overgrep mot gutter mellom 8 og 16 år. Gjennom cillepia15 har han gitt seg ut for å være en 15 år gammel jente.

Denne «jenta» har ved flere anledninger også formidlet kontakt videre til identiteten der mannen har framstått som seg selv, guttenfranord@hotmail.com. Med disse to identitetene hadde mannen til sammen over 1200 unike kontakter på chattekanalen Windows Live Messenger(WLM).

– Bak en del av de 1200 kontaktene sto mindreårige gutter, og noen av disse har vært utsatt for straffbare handlinger, trolig uten å være klar over det, sier Hammer.

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt sier at flere av barna trolig har vært utsatt for overgrep uten å være klar over det.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Siktet for seksuelle overgrep mot barn

De forskjellige kriminelle handlingene mannen har utført både rent fysisk og over Internett har strafferammer på mellom 1 og 21 års fengsel, og handlingene er av svært forskjellig karakter. Bodømannen ble pågrepet 9. november, og han sitter fremdeles varetektsfengslet. Siktelsen gjelder blant annet seksuelle overgrep mot barn under 10 år.

– Politiet har nå vært i kontakt med de fornærmede vi har klart å identifisere. De er avhørt og gitt tilbud om støtte/hjelp, og flere av dem har fått bistandsadvokater oppnevnt. Det er nettopp av hensyn til ofrene for disse overgrepene at politiet har valgt å vente med å gå ut med hvilke identiteter siktede brukte for å komme i kontakt med unge gutter, sier Hammer.

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt med noe av det beslaglagte materialet.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen

Vet ikke at de har hatt kontakt

Mange vet trolig enda ikke at de har vært i kontakt med den siktede, og politiet er forberedt på å ta imot henvendelser fra foreldre eller barn som kan ha hatt kontakt med mannen via e-postkontoen cillepia15@hotmail.com.

– Vi har forsøkt å identifisere alle ofrene som er med i saka uten å lykkes helt. Vi har sendt forespørsler til nettselskaper for å finne identen på IP’en i forhold til en del av disse kallenavnene, men har fått tilbakemelding om at de ikke kan hjelpe oss. Ved å gå ut med kallenavnene får vi vite om det er folk der ute som er forulempa av denne personen. De ønsker vi å komme i kontakt med, sier Hammer.

– Hva skal unge gutter som veit at de har vært i kontakt med ”cillepia15” gjøre?

– Hvis de veit at den sikta har gjort ting mot dem som kan være straffbart, må de ta kontakt med politiet i Salten.

– Hvor mange er det som er blitt forulempa av denne cillepia?

– Vi ønsker ikke å gå ut med det tallet ennå, sier Arne Hammer.

Advokat Nils Aga

Forsvarer Nils Aga

Foto: Eva Berget / NRK
Kortene er lagt på bordet

Forsvarer Nils Aga representerer den siktede Bodø-mannen. Han har ventet på at politiet skulle gå ut med de to kallenavnene hans klient har brukt på internett. De nye opplysningene vil ikke føre til at flere offer melder seg, mener Aga:

– Jeg tror han har lagt alle kort på bordet, og vel så det. Så jeg tror ikke det ligger noen nye overraskelser i dette, sier Nils Aga.

Politiet tar i mot telefoner

Dersom noen trenger å komme i kontakt med politiet i forbindelse med denne saken, kan de ringe telefonnummer 75 54 58 00.