Utsetter overgrepssaken

Rettssaken mot en Bodø-mann i midten av 30-årene, som er siktet for overgrep mot flere gutter, kan tidligst starte til høsten.

Statsadvokat Geir Fornebo

Statsadvokat Geir Fornebo kan ikke si når overgrepssaken i Bodø kommer for retten.

Foto: Frank Nygård / NRK

Etterforskningen av saken hvor en mann fra Bodø er siktet for overgrep mot flere unge gutter pågår fortsatt. Derfor kan ikke saken komme opp for retten i juni som planlagt, forteller statsadvokat i Nordland, Geir Fornebo.

– Det viser seg at det klarer vi ikke, sier Fornebo.

Saken kan trolig komme opp i løpet av høsten.

– Der har vi en dialog med retten om å få satt av tilstrekkelig tid, så jeg tror ikke jeg skal foregripe det. Men det er ganske mange aktører i saken, så det er en jobb å gjøre for å finne et tidsrom som passer for alle sammen, sier Fornebo.

Omfattende beslag

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt og beslag gjort hjemme hos den siktede mannen.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen

Politiet gjorde beslag av 400 videofilmer og 1500 bildefiler hos den overgressikta Bodø-mannen, etter at han ble pågrepet 9. november i fjor.

Mannen ble pågrepet etter en bekymringsmelding fra en far, som meldte ifra etter at han fant foruroligende tekstmeldinger på sin 11 år gamle sønns mobiltelefon.

Politiet mener den siktede mannen skal ha forgrepet seg både rent fysisk mot unge gutter, men også over Internett. I følge politiet skal mannen ha hatt kontakt med over 1000 personer på internett ved å utgi seg for å være jente, og dermed lurt dem til å utføre seksuelle handlinger foran webkamera.

– Saken var jo ikke berammet formelt sett, for den er jo ikke ferdig etterforsket, og ingen tiltale er tatt ut. Men det var jo satt av tid til den saken. Men vi klarer ikke å få den opp til det tidspunktet vi tenkte, sier Fornebo.

Beslag i overgrepssaken ved Salten politidistrikt

Beslag i overgrepssaken.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Lovbruddene mannen er siktet for å ha begått har en strafferammer på mellom 1 og 21 års fengsel, og handlingene er i følge politiet av svært forskjellig karakter.

Lang vei gjennom systemet

Årsaken til at saken trolig ikke kommer opp for retten før til høsten, skal i følge statsadvokaten være på grunn av saksbehandling.

Påtalen i saken skal til behandling på tre nivåer, hos politiet, hos statsadvokaten og hos riksadvokaten.

– Så skal den ned igjennom systemet igjen, og så skal det tas ut nødvendige dokumenter og ordnes en del formelle ting. Så det går ikke på den tiden som nå gjenstår, sier Fornebo.