Bodø
Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Koronavirus i Nordland

Oppsummert

Her er siste nytt om korona og hvordan dette påvirker innbyggerne i Nordland. Koronavirus er et smittsomt lungevirus. Det ble påvist for første gang i Norge 26. februar. Tips oss gjerne på nordland@nrk.no om du har tips til noe vi burde vite om.

 • To nye smittede i Narvik

  To personer har testet positivt på covid-19 i Narvik det siste døgnet. Den ene satt i karantene i forbindelse med et tidligere tilfelle. Den andre satt i innreisekarantene i egen bolig. Per nå sitter to personer i isolasjon og fire i karantene i kommunen.

 • Grønt nivå på ungdomsskolene

  I dag besluttet kriseledelsen i Bodø kommune at også ungdomsskolene skal over på grønt nivå, gjeldende fra mandag 14.juni. – På grønt nivå vil vi fortsatt ha fokus på smitteverntiltak som at alle som er syke, selv med milde symptomer, skal være hjemme, vi skal være nøye med håndhygiene og vi skal holde avstand der det er mulig og hensiktsmessig, skriver rektor Hilde Wiik på Løpsmark skole i en SMS til foreldrene.

  Bankgata ungdomsskole.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr
 • Norge får færre Pfizer-vaksiner

  Pfizer leverer 400.000 færre vaksinedoser i juli enn beregnet. FHI sier det i beste fall betyr en til to ukers forsinkelse i vaksinasjonene. Totalt var det beregnet at Norge skulle få 1,2 millioner doser i juli, men Pfizer bekrefter overfor VG at de ikke vil klare å levere dette antallet, og at det ikke blir flere enn 800.000 doser. (NTB)

  Koronavaksine fra Pfizer/BioNTech. Ampullen til høyre inneholder fem doser med vaksine.
  Foto: Rune Fredriksen/NRK
 • Ingen nye smittetilfeller

  Det er ikke kommet inn meldinger om registrert smitte av koronaviruset i Nordland dag. Det er totalt 1.609 registrerte tilfeller i Nordland siden mars 2020, som alltid har vært, og fortsatt er lavest i landet.

 • Ingen smitte – ingen i karantene

  Det er ikke registrert noen nye smittetilfeller i Bodø det siste døgnet. Og for første gang i år er det heller ingen pasienter i isolasjon eller nærkontakter i karantene, melder kommunen.

  Bodø havn en sommerdag.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
 • Et nytt smittetilfelle i Narvik

  Narvik har registrer ett nytt smittetilfelle av koronaviruset. Vedkommende satt i smittekarantene som nå er omgjort til isolasjon, opplyser kommunen. Det er dermed tre personer i isolasjon og tre i smittekarantene.

  Statue på torg i Narvik sentrum.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
 • Ett smittetilfelle i Gildeskål

  Gildeskål kommune melder om ett nytt smittetilfelle av koronaviruset i dag. Vedkommende skal ikke ha noen symptomer. Kommunen har satt i gang smittesporing.

  Inndyr havn.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr
 • Vær ekstra forsiktig

  Etter at en ny virusvariant ble oppdaget i Trondheim ønsker Bodø kommune å be personer som kommer reisende inn til kommunen om å være ekstra forsiktig. Det skriver smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i ei pressemelding. Spesielt gjelder budskapet til personer som nå reiser fra Trondheim og til Bodø – for eksempel studenter. Det oppfordres derfor til lavterskel for å bestille test, i tillegg til å være nøye med å overholde smittevernregler.

  Kai Brynjar Hagen
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Fortsatt ingen smittede i Bodø

  Det er ikke registrert nye smitte-tilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune. Det er ingen i isolasjon og to personer i karantene i Bodø.

  Bodø havn en sommerdag.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
 • Ingen ny smitte i Bodø

  Det er ikke registrert nye smitte-tilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn, og det er nå 11 dager siden siste registrerte smitte i kommunen, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune. Det er ingen pasienter i isolasjon, og to personer er i karantene. Det er heller ikke nye tilfeller i Saltdal eller Narvik i dag.

  Bodø havn en sommerdag.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
Nå som de aller fleste av oss i Norge skal feriere i eget land, har det blitt stor interesse for å feriere i Nord-Norge. Vi sender direkte og har invitert de beste ekspertene på reising i Nord-Norge, til å svare på dine spørsmål!