Koronavirus i Nordland

Oppsummert

Her er siste nytt om koronaviruset og hvordan dette påvirker innbyggerne i nord. Koronavirus er et smittsomt lungevirus. Det ble påvist for første gang i Norge 26. februar. Tips oss gjerne på nordland@nrk.no om du har tips til noe vi burde vite om.

 • Vil ha krisepakke for barn

  Skolene og barnehagene er stengt, og barn mangler fristeder fra vold og omsorgssvikt i hjemmet. Nå ønsker Røde Kors at disse barna kan returnere til skole elelr barnehage. Man ser også seg at utdeling av nettbrett til barn kan være en mulighet, slik at de får mulighet til å komme i kontakt med trygge voksne og venner.

 • Pasient i Rana testet positivt

  En pasient ved Helgelandssykehuset i Mo i Rana testet i går positivt på koronaviruset. Ifølge sykehuset har pasienten vært behandlet som mistenkt smittet siden innleggelse 25. mars. I går kveld ble pasienten flyttet til et sykehus med høyere behandlingsnivå. Personens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing kan startes.

 • En av tre frykter konkurs

  En av tre nordlandsbedrifter frykter konkurs som følge av koronakrisen. Dette viser resultatet av en ny spørreundersøkelse blant nordlandsbedriftene, gjort av NHO Nordland. Tre av fire bedrifter sier det kan bli aktuelt å permittere ansatte.

 • Første smittetilfelle i Vestvågøy

  En person bosatt i Vestvågøy er nå innlagt med koronasmitte. Det er første smittetilfelle i kommunen, meldes det på deres nettsider. Nordlandssykehuset Lofoten og Vestvågøys kommuneoverlegeteam driver nå med smitteoppsporing

 • Samler inn på nettet

  Kirkens Nødhjelps fasteaksjon går ikke dør til dør med bøsser i år på grunn av koronasituasjonen. Nesten 1000 konfirmanter fra rundt 80 menigheter i Nordland skulle deltatt på aksjonen denne våren. Innsamlingen skal i stedet gjøres over nett.