Koronavirus i Nordland

Oppsummert

Her er siste nytt om koronaviruset og hvordan dette påvirker innbyggerne i nord. Koronavirus er et smittsomt lungevirus. Det ble påvist for første gang i Norge 26. februar. Tips oss gjerne på nordland@nrk.no om du har tips til noe vi burde vite om.

 • Stigende smitte i Bodø

  Det er registrert 9551 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Økningen på 83 tilfeller siste døgnet, er den største økningen på ett enkelt døgn siden 20. april, viser VGs oversikt. Bodø er en av seks kommuner med stigende smitte de siste 14 dagene.

 • 138 bekreftet smittet i Nordland

  Det er nå 138 bekreftede smittetilfeller i Nordland, ifølge dagens tall fra FHI. Det er fortsatt lavest i landet, men en økning på 8 siden 28. juli. Før det gikk det 17 dager uten smitte i Nordland.

  Plakat om koronaviruset ved inngangen til Glasshuset i Bodø.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
 • To nye smittetilfeller i Bodø

  Det registrert to nye tilfeller av koronasmitte det siste døgnet i Bodø, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i kommunen. Det ene tilfellet er import etter reise i Polen, og det andre er nærkontakt-smitte. Kommunen jobber fortsatt med smittesporing, alle nye tilfellene den siste tiden stammer fra norske feriereisende som har vært i Polen.

 • Alle tester negative på Seadream

  Ingen av passasjerene om bord Seadream 1 har testet positit for koronaviruset, skriver Bodø kommune i en pressemelding onsdag kveld. Det er 79 passasjerer om bord og alle ble testet. Tidligere i dag ble prøvene av mannskapet på 85 personer, alle funnet negative. – Dermed er båten koronafri, og det er et resultat vi er svært tilfredse med, sier helseleder kommunen Wik Rasmussen.

  SeaDream 1 til kai i Bodø.
  Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK