Hopp til innhold
Bodø
Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Koronavirus i Nordland

Oppsummert

Her er siste nytt om korona og hvordan dette påvirker innbyggerne i Nordland. Koronavirus er et smittsomt lungevirus. Det ble påvist for første gang i Norge 26. februar 2020. Tips oss gjerne på nordland@nrk.no om du har tips til noe vi burde vite om.

 • Koronautbrudd på Røst

  Røst kommune meldte onsdag på sine nettsider om at det er et koronautbrudd på sykehjemmet på øya. De ber besøkende om å vise hensyn, og holde seg hjemme hvis de har forkjølelsessymptomer, og at om de bruker munnbind om de skal besøke noen ved sykehjemmet.

  Ordføreren på Røst, Elisabeth Mikalsen, sier til Avisa Nordland at de ikke kan gå ut med hvor mange som er smittet, men at det er et lite utbrudd.

  Hun sier også til avisa at hun ikke er overrasket at det har kommet smitte til øya, med alle reisende som kommer om sommeren.

  - Vi må regne med at det går i bølger fremover. Vi gir råd for å trygge både besøkende og beboere. Vi må nok leve med dette fremover, sier Mikalsen til AN.

  Luftfoto fra Røst
  Foto: Benjamin Fredriksen
 • Hytteeiere i Sverige tapte koronasøksmål

  Koronatiltakene grep inn i hytteeiernes rettigheter, men rettighetene var likevel ikke krenket, fordi inngrepene var berettigede, mener Høyesterett. En gruppe nordmenn med hytte i Sverige gikk i desember 2020 til søksmål mot staten fordi det ble innført krav om karantene ved innreise fra utlandet til Norge. Hytteeierne mente at restriksjonene i covid-19-forskriften, ikke var forankret i smittevernloven, og at regjeringen manglet faglig begrunnelse. De mente også at det skulle vært gjort mer omfattende unntak for dem så lenge de unngikk kollektivtransport og ikke hadde nærkontakter i Sverige. De mente dessuten at karanteneplikten var i strid med menneskerettighetene og EØS-avtalen. I alt eier norske innbyggere rundt 12.400 hytter i Sverige.

  Hytte i Sverige, Koster
  Foto: Tom Schandy
 • 37 innlagt med korona i Helse Nord

  Tirsdag var 37 koronapasienter innlagt i Helse Nord. Tre av dem lå på intensiven. Totalt var det 57 pasienter med koronavirus i helseregionen på det meste. Det var 1. mars 2022.

 • Tror smittetoppen er passert i Bodø

  Fall i sykefravær og færre positive tester gjør at kommuneoverlegen tror smittetoppen i Bodø er passert. Det skriver an.no. Det har vært ventet en smittetopp av koronaviruset i løpet av mars måned, som en følge av gjenåpningen av landet.

  Bodø by sentrum
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Smitteutbrudd ved Sømna omsorgssenter

  På grunn av utbrudd av koronasmitte stenges en avdeling ved Sømna omsorgssenter for besøk. Det skriver Brønnøysund Avis. Avdelingene Midtstua og Veststua har tilgangsbegrensning, men er fortsatt åpne for besøkende etter avtale med avdelingen. Situasjonen vurderes fortløpende.

  Positiv hurtigtest for korona
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • 47 covidpasienter innlagt

  Fredag var 47 pasienter med korona innlagt på sykehusene i Nord-Norge, ifølge Helse nord. Det er tre færre enn i går. To av pasientene er innlagt på intensiven, noe som utgjør 6,7 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

  Nordlandssykehuset, Bodø.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
 • Færre covidpasienter innlagt

  Torsdag var 50 pasienter med korona innlagt på sykehus i landsdelen, viser tall fra Helse Nord. Det er fem færre enn i går. Tre av dem er innlagt på intensiven, noe som utgjør 7,9 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

  Nordlandssykehuset
  Foto: Bente H. Johansen
 • UNN Narvik er i oransje beredskap

  Det er svært mange koronapasienter kombinert med høyt belegg og sykefravær gir en krevende driftssituasjon, melder sykehuset selv på Twitter. Besøkende må bruke munnbind og holde avstand, og unngå å komme på besøk dersom de selv er syke.

  UNN Narvik sykehus
  Foto: Kjetil Moe
 • Helgelandspendelen ute av drift pga korona

  Korona-smitte fører til at Helgelandspendelen er ute av drift, minst til onsdag ettermiddag. Mandag kveld melder fylkeskommunen at båtruta i Træna-sambandet vil være ute, til og med morgenavgangen fra Træna onsdag morgen, skriver Helgelands Blad.

Nå som de aller fleste av oss i Norge skal feriere i eget land, har det blitt stor interesse for å feriere i Nord-Norge. Vi sender direkte og har invitert de beste ekspertene på reising i Nord-Norge, til å svare på dine spørsmål!