Hopp til innhold

Eventyrlig sesong for lynvingen fra Lyngen

BODØ: Du vet aldri med Trond Olsen. Han liker å leve litt på kanten. Samtidig er han
publikums store helt på venstrekanten.

Trond Olsen

Trond Olsen har lagt bak seg en sesong hvor Glimt-laget gikk fra å være så godt som nedrykksklar etter 12–13 serierunder, til å bli et av seriens mest solide mannskap.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Propellen fra Lyngen har alltid vært litt frekk. Han har alltid vært rask. Han har alltid vært litt frampå. Både på og utenfor banen

Han har akkurat lagt bak seg en av sine mest spesielle sesonger noensinne. En sesong hvor Glimt-laget gikk fra å være så godt som nedrykksklar etter 12–13 serierunder, til å bli et av seriens mest solide mannskap.

Vi leverte en rekke meget gode kamper. Det var gøy.

Trond Olsen

– Det ble en spesiell sesong. Plutselig fikk vi ting til å fungere. Vi leverte en rekke meget solide kamper. Det var gøy, sier Olsen kort om den vanvittige forvandlingen laget gjennomførte.

– Litt irriterende

Selv var han en av hovedarkitektene offensivt. I en alder av 31 år satte lysluggen personlig rekord scoringsmessig med 13 mål i Tippeligaen.

– Litt irriterende at unge Sørloth også kom opp på 13 mål i siste kamp mot Stabæk, gliser Olsen.

– Så du lar deg irritere av sånt?

– Ja, ungdommen må ikke komme for lett til, gliser han spøkefullt.

Selv kronet han en meget sterk sesong med nominasjon til Årets Nordlending.

– Det er en store ære, selvsagt. I denne sammenheng deler jeg selvsagt æren med Glimt. Men, det er jeg som får lov til å representere klubben. Det setter jeg stor pris på, medgir han.

– Når det er sagt så er min personlige favoritt til Årets nordlending Sondre Justad. Han er meget talentfull, har slått igjennom og hatt et fantastisk år som artist, sier Olsen.

Olsen var høyt og lavt på banen denne sesongen. Det ble lagt ned hardt arbeid både i forsvar og angrep.

Heftig ferie

Bodø/Glimt mot Sarpsborg

Trond Olsen har spilt seg inn i hjertene til Glimt-fansen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Etter sesongen har han også vært både høyt og lavt. Iallfall etter at han dro på en lenge etterlengtet ferie.

Turen med makker Jonas Ueland Kolstad gikk innom Hong Kong, Bali, Singapore, Indonesia, New Zealand, Australia, Macau, Malaysia og Thailand for å nevne noen destinasjoner.

Han scoret sitt første mål i eliteserien allerede i 2001, på Aspmyra hjemme mot Brann. Siden har han holdt på. Ikke rart han har spilt seg inn i hjertene til Glimt-fansen.

Trykk her for å stemme. Du kan også stemme via SMS. Send tekstmelding med kodeord ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Stemmer du ved bruk av SMS koster det kr 3,- per stemme.