Hopp til innhold

– Vil dele prisen med hele Røst

I sommer lokket hun 1500 mennesker til Røst for å se operaen Querini. Nå er Hildegunn Pettersen nominert til Årets Nordlending.

Hildegunn Pettersen

hildegunn Pettersen er utdannet ved Statens Operahøgskole og har hatt flere store roller.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Sopranen fra Røst i Lofoten var idemakeren, pådriveren, produsenten og solisten i operaen Querini som ble satt opp på Røst i sommer.

1500 mennesker fikk med seg forestillingen som er basert på historien om da adelsmannen Pietro Querini fra Venezia forliste på vei til Kreta og rak i land på en holme utenfor Røst i 1432.

Hvis hun vinner prisen Årets Nordlending, er det flere hun ønsker å dele hederen med.

– Hele Røst fortjener denne utmerkelsen. Om jeg vinner, deler jeg prisen med alle de som var med å jobbet med operaen, sier hun.

Les også:

Store roller

Hildegunn Pettersen

Hildegunn Pettersen sto bak operaen Querini som ble satt opp på Røst i sommer.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Pettersen startet sin utdannelse ved Griegakademiet i Bergen i 1992. Åtte år senere ble hun uteksaminert ved Statens Operahøgskole i Oslo.

I 2000 debuterte hun ved Den Norske Opera, som Rosina i familieforestillingen "Barberen i Sevilla". Senere har hun gjort flere store roller og har turnert med Rikskonsertene i mange år.

Pågangsmot

NRK Nordlands kulturjournalist, Bjørn Tore Pedersen, sier Pettersens pågangsmot er noe som gjør henne spesiell.

– Hun er en av de som har gått på Operahøgskolen og gjort det stort. Hun har en veldig fin stemme, men har også den stå-på-viljen som skal til for å gjennomføre prosjekter, slik hun gjorde med Querini.

– Lengter hjem

Til daglig jobber Pettersen som sangpedagog og har tidligere jobbet ved Bårdar akademiet i Oslo i flere år. Nå jobber hun ved Musikkteaterhøyskolen.

Men selv om hun har sin base i hovedstaden, gjør hun oppdrag over hele landet.

– Jeg har veldig sterke bånd til Nord-Norge, og er på Røst flere ganger i året. Jeg er vel en av de nordlendingene som bor i Oslo og lengter hjem til nord, avslutter hun.

Slik stemmer du

Du kan stemme på din favoritt på an.no/nordlending. Der finner du oversikt over alle kandidatene, og kan avgi din stemme med begrunnelse.

Du kan også stemme på SMS: Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme. Du kan stemme så mange ganger du vil, fram til 16. desember klokken 12.00.

Hildegunn Pettersen er kandidat 8.