Hopp til innhold

Danseparet kan bli Årets Nordlending

Danseparet Susanne Barkhald Sandberg og Torbjørn Solvoll Urskog er for andre gang nominert til Årets Nordlending. – Det er en stor ære.

Thorbjørn Urskog og Susanne Sandberg
Foto: NRK

Danseparet fra Fauske, Susanne Barkhald Sandberg og Torbjørn Solvoll Urskog, er for andre gang nominert til Årets Nordlending.

Kanskje ikke så rart. De vant årets verdenscup etter å ha gått ubeseiret gjennom årets World Masters i Boogie Woogie. De er regjerende europamestere og i september ble de verdensmestere i Swing Boogie-Woogie på hjemmebane. Ikke nok med det, men karakteren de fikk av dommerne er den høyeste som noensinne er gitt i et verdensmesterskap i dans.

– Det er utrolig artig at vi ble plukket ut og at folk legger merke til det vi gjør, sier Sandberg.

– Fortjent

Thorbjørn Urskog og Susanne Sandberg

Magnar Myrtveit

Foto: Magnar Myrtveit

Den tidligere treneren deres, Valter Jacobsen, synes nominasjon er svært fortjent.

– Internasjonalt er dem veldig store og anerkjente. De brukes som mal på hvordan det skal danses og er i mine øyne verdens beste dansere, sier han.

Kjæresteparet som nå studerer i Trondheim, startet å danse da de var 15 år gamle. Siden 2003 har de danset i lag og de trener opp mot 30 timer i uka.

Les også:

– Flotte forbilder

Jacobsen mener Susanne og Torbjørn er viktige ambassadører for Nordland.

– Jeg håper nordlendingene forstår hvor stort det er det de har gjort. De var avgjørende for å få verdens første VM til Fauske og Nordland tidligere i år. De er helt klart flotte forbilder som fylket kan være stolt av, avslutter han.

Les også:

Slik stemmer du

Du kan stemme på din favoritt på an.no/nordlending. Der finner du oversikt over alle kandidatene, og kan avgi din stemme med begrunnelse.

Du kan også stemme på SMS: Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme. Du kan stemme så mange ganger du vil, fram til 16.desember klokken 12.00.

Susanne Barkhald Sandberg og Torbjørn Solvoll Urskog er kandidat 2.