Hopp til innhold

Nytt år med stor suksess

2012 ble igjen Halvdans Sivertsens år. Kanskje ikke så rart han er nominert til Årets Nordlending?

Konsert med Halvdan Sivertsen under Olavsfestdagene 2007

Halvdan Sivertsen sier det er en stor glede å være nominert til Årets Nordlending.

Foto: Alf Tore Bergsli / NRK

– Det føles veldig fint. Det var en fin gjeng å bli nominert sammen med, så det føles som en ære og en glede, sier Halvdan Sivertsen om nominasjonen til Årets Nordlending 2012.

I juryens beskrivelse av kandidatene, står det at Halvdan Sivertsen i en årrekke har gledet oss, rørt oss og gitt oss ettertanke.

Les også:

Stor suksess

Sivertsen er født i 1950 i Tromsø, og er oppvokst og bosatt i Bodø. Artistkarrieren hans startet på 80-tallet da han ble kjent fra barneprogrammet Labbetuss.

Noen år senere var Sivertsen med å stifte gruppa «Gitarkameratene» med Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. Sammen vant de to Spellemannpriser.

Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen er blant kandidatene til Årets Nordlending.

Foto: Ola Helness / NRK

Halvdan Sivertsen og Vinni

Vinnis versjon av «Sommerfuggel i vinterland» ble svært populær i vår.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
I 1979 ga Sivertsen ut soloalbumet «Nordaførr» og fikk stor suksess med blant annet låten «Kjærlighetsvisa» som senere ble kåret til tidenes nordnorske sommerlåt.

Sivertsen har gitt ut til sammen 17 soloalbum og selv vunnet fire Spellemannpriser. I 1987 slapp han albumet «Ny og Naken», og fikk nok en hit med «Sommerfuggel i vinterland». Senere kom låter som «Førr ei dame»,« Ti tusen tommeltotta», «Vi vil leve lenge» og «Venta på toget».

Gamle låter ble nye

I vår medvirket Sivertsen i programserien «Hver gang vi møtes» på TV 2 sammen med seks andre artister. Vinnis versjon av «Sommerfuggel i vinterland» ble svært populær i etterkant.

Dermed fikk Sivertsens låter nytt liv og en helt ny og yngre generasjon omfavnet den folkekjære artisten.

– Det hele ble mer populært enn vi hadde trodd og det var veldig morsomt. Jeg fikk mye bra musikk ut av å være med på programmet, og mange av versjonene bruker jeg når jeg spiller i dag, sier han.

Les også:

Slik stemmer du

Du kan stemme på din favoritt på an.no/nordlending. Der finner du oversikt over alle kandidatene, og kan avgi din stemme med begrunnelse.

Du kan også stemme på SMS: Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme. Du kan stemme så mange ganger du vil, fram til 16. desember klokken 12.00.

Halvdan Sivertsen er kandidat 9.

Video Halvdan Sivertsen med ny plate

Se video: Halvdan Sivertsen forteller om sin nye plate.