Hopp til innhold

Er hun Årets Nordlending?

Marianne Beate Kielland var i år nominert til Grammypris i i klassen Best Vocal Classical Performance. Nå er hun også nominert til Årets Nordlending.

Marianne Beate Kielland

Marianne Beate Kielland synger med de største orkestrene og dirigentene i verden.

Foto: Sofie Breivik

– Det er utrolig hyggelig og veldig overraskende, sier Marianne Beate Kielland om nominasjonen til Årets Nordlending.

Mezzosopranen er en av Norges største konsertsangere. Men det var ingen selvfølgelighet at det var sanger hun skulle bli.

– Jeg ble overtalt til å starte på musikklinja på videregående skole, og valgte sang fordi jeg var glad i å synge. Jeg hadde en sanglærer som hørte at det kanskje kunne bli noe mer og ba meg vurdere å studere musikk videre. Det var i utgangspunktet en fremmed tanke, ingen i familien min driver med sang. Men jeg søkte Musikkhøgskolen og kom inn der.

Les også:

– God ambassadør

Kielland turnerer verden rundt med kjente orkestre og dirigenter, og har blant annet fått ros for sine tolkninger av Bach. Samtidig er hun svært opptatt av å synge i Nord-Norge, og i juryens begrunnelse står det at hun regnes som en stor nordlandspatriot og god ambassadør for fylket.

NRK Nordlands kulturjournalist, Bjørn Tore Pedersen, er glad nordlendingene har fått øynene opp for Kielland.

– Kielland er en av de største nordlendingene kunstnerisk sett. Hun turnerer på de store scenene i verden, med de største orkestrene og dirigentene. Hun er først og fremst konsertsanger men har også gjort gode plateinnspillinger.

Les også:

– Verdig kandidat

Marianne Beate Kielland

Marianne Beate Kielland er en av de ti kandidatene til Årets Nordlending.

Foto: Avisa Nordland / Avisa Nordland

Pedersen synes Kielland er en verdig kandidat i Årets Nordlending.

– Hun er vår fremste mezzosopran. Det som gjør henne så spesiell er hennes perfeksjonisme. Hun har en klokkeklar og kraftfull stemme som blir lagt merke til internasjonalt. Hun er en av våre fremste ambassadører ute i den store verden.

Slik stemmer du

Du kan stemme på din favoritt på an.no/nordlending. Der finner du oversikt over alle kandidatene, og kan avgi din stemme med begrunnelse.

Du kan også stemme på SMS: Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme. Du kan stemme så mange ganger du vil, fram til 16.desember klokken 12.00.

Marianne Beate Kielland er kandidat 1.