Hopp til innhold

Vinner de prisen Årets Nordlending?

De har herjet hitlistene og fått oss til å danse. Sirkus Eliassen er kandidater til Årets Nordlending. – Fette rått, mener brødrene.

Video Lydverkert 28.3.2012

Sirkus Eliassen har herjet hitlistene i år.

Foto: Nyhetsspiller

Den eventyrlige suksessen til Bodøbrødrene Magnus og Erik Eliassen, bedre kjent som Sirkus Eliassen, startet for alvor i fjor sommer med hiten «Hjem til dæ». Låta ble A-listet på NRK P3 og solgte til fem ganger platina. Suksessen fortsatte med den andre singelen «Opp ned bak frem».

Monsterhiten «Æ vil bare dans», ble sluppet i februar i år. Også denne gangen ble singelen deres svært populær. Låta solgte til ti ganger platina og lå 28 uker på VG-lista Topp 20. Den ble listet på NRK P3 og NRK mP3.

Gikk sammen i fjor

Sirkus Eliassen, Hjem til dæ

Sirkus Eliassen under inspillingen av musikkvideo til låta Hjem til dæ.

Foto: Ola Waagen

For storebror Magnus startet musikkkarieren for mange år siden. I flere år har han skrevet låter og albumet «Second Grace» ble sluppet i 2005. Album nummer to, «Virkelighetsflyktning, første del: Maskinisten» kom i 2011. I fjor gikk han sammen med lillebror Erik og startet duoen Sirkus Eliassen.

Sammen er de kjent for sine energiske konserter og for sine sangtekster. Siden i fjor sommer har duoen spilt over 100 konserter, og på Parkenfestivalen i august skapte de tidenes fest da de fikk nesten 9000 elleville bodøværinger med på dansen. Da hadde brødrene nettopp sluppet singelen «Før du går».

Les også:

– Eventyrlig år

Gjennom opptredener på tv-program som Senkveld, Skal vi danse og Lydverket, har brødrene fra Bodø skaffet seg fans over hele landet. Magnus Eliassen sier 2012 har vært et eventyrlig år.

– Det siste året har vært et eventyr. Det har vært spennende, lærerikt, hektisk men først og fremst utrolig morsomt. Det har skjedd noe hele tiden og vi har fått vært med på spennende ting og sett mange nye steder, sier han.

Magnus sier det er en stor ære å være nominert til Årets Nordlending.

– Det er ærefullt, fette rått og veldig kult! Vi hører til i Nordland og har valgt å bli boende i fylket. Vi er stolt av å være nordlendinger og det er stor stas å bli nominert til en sånn pris, avslutter Magnus.

Les også:

Slik stemmer du

Du kan stemme på din favoritt på an.no/nordlending. Der finner du oversikt over alle kandidatene, og kan avgi din stemme med begrunnelse.

Du kan også stemme på SMS: Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme. Du kan stemme så mange ganger du vil, fram til 16.desember klokken 12.00.

Sirkus Eliassen er kandidat 3.