Hopp til innhold

– Han er en samfunnsbygger

Terje Olav Hansen leder bedriften som i oktober ble kåret til landsdelens fremste verdiskaper. Nå er han nominert til Årets Nordlending.

Terje Hansen, Norlense

Terje Olav Hansen sikrer bygda Fiskebøl 75 arbeidsplasser.

Foto: Billy Jacobsen

– Jeg ble både glad og overraska da jeg fikk beskjed om nominasjonen. Det er stort, sier Terje Olav Hansen.

Han leder familiebedriften NorLense som ble startet på Fiskebøl i Hadsel kommune i 1975. Bedriften produserer oljevernutstyr som i dag brukes over hele verden og selskapet doblet sin omsetning fra 2010 til 2011. Samtidig ble resultatet tredoblet. Det har ført til at selskapet i høst vant Ernst & Youngs kåring som landsdelens fremste verdiskaper. Bedriften sikrer Fiskebøl 75 arbeidsplasser.

Les også:

– Fullt forjent

Olje-og energiminsiteren på besøk på Norlense i Hadsel

Terje Olav Hansen fikk besøk av olje- og energiminister, Ola Borten Moe, tidligere i høst.

Foto: John Inge Johansen / NRK

– Hansen og NorLense er årsaken til at vi har ei livskraftig bygd med både skole og barnehage. Hansen er en samfunnsbygger og viktig for oss, sier rådmann i Hadsel kommune, Jonny Karoliussen.

Ordfører, Kjell-Børge Freiberg stemmer i.

– Det er fullt fortjent at Terje Olav Hansen er nominert til Årets Nordlending. Han er en hardtarbeidende, fantastisk nordlending som har skapt store verdier. Verdiene har han gitt tilbake til lokalsamfunnet han er en del av, og har dermed en avgjørende betydning for at vi har et levedyktig samfunn her. Er det noen som fortjener denne prisen, er det han, mener Freiberg.

Les også:

Skolen er viktigst

Bedriftslederen selv, håper han kan fortsette å holde liv i bygda i årene som kommer.

– Det er først og fremst skolen som har vært min kjepphest opp gjennom årene. Jeg håper vi klarer å holde oppe elevtallet, avslutter den nominerte nordlendingen.

Slik stemmer du

Du kan også stemme på SMS: Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme. Du kan stemme så mange ganger du vil, fram til 16.desember klokken 12.00.

Terje Olav Hansen er kandidat 7.