Hopp til innhold

Vil ha Tour de France til Atlanterhavsveien

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) er blant dem som vil ha Tour de France til spektakulære Atlanterhavsveien. – Verdens flotteste vei, konkluderer partifelle, Helge Orten.

Atlanterhavsveien

ATLANTERHAVSVEIEN: Veien kjent for sine broer og pittoreske utsikt. Her håper kulturminister Linda Hofstad Helleland og flere andre at startetappen av Tour de France kan gå.

Foto: Trond Tandberg / NTB scanpix

Søndag ble årets utgave av Tour de France avsluttet opp verdenskjente Champs-Élysées i Paris. Nå drømmer kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) om at starten av det tradisjonsrike rittet legges til Atlanterhavsveien på Nordmøre om noen år.

– Det er veldig spektakulært her. Man kan bare tenke seg TV-bildene som kommer til å gå ut til hundrevis av land og hva det kan bety for turismen i Norge, sier ministeren.

Atlanterhavsveien er en nasjonal turistvei som ved hjelp av åtte broer forbinder Averøy med fastlandet. Veien blir av Visit Norway beskrevet som «verdens vakreste bilreise», og har tidligere blitt kåret til århundrets byggverk i Norge.

Hofstad Helleland fulgte deler av Tour de France på kloss hold i sommer:

Laster Twitter-innhold

Støtter Atlanterhavsveien

Helge Orten

ØNSKER SYKKELRITT: Helge Orten er toppkandidat for Høyre i Møre og Romsdal. Han mener Atlanterhavsveien er ideelt for en Tour de France-etappe.

Foto: Trond Vestre / NRK

Ifølge VG var det miljøet rundt Arctic Race of Norway som først tok initiativet til å få deler av det franske rittet til Norge. Det norske sykkelrittet og Tour de France eies av det samme selskapet – ASO.

Listetopp for Høyre i Møre og Romsdal, Helge Orten, mener en etappe mellom bakkar og berg på Atlanterhavsveien kan være et fint supplement til de franske alpene.

– Vi har verdens flotteste vei, en fantastisk plass der vi kan få vist frem store deler av fylket vårt. Når det først jobbes med å få starten av Tour de France til Norge, synes jeg det er et kjempegodt forslag, sier han, og får støtte av kulturministeren.

– Forslaget om å ha en etappe som starter på Atlanterhavsveien er veldig spennende, mener hun.

– Helt supert

Edvald Boasson Hagen

JUBEL: Får man se Edvald Boasson Hagen juble for etappeseier i Tour de France på Nordmøre neste år. Det håper flere toppolitikere.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Tour de France ble i år arrangert for 104. gang, og bestod av 21 etapper. Årets startetappe var lagt til Düsseldorf i Tyskland, mens rittet blant annet har hatt Utrecht i Nederland og Leeds i England som startpunkt tidligere.

Edvald Boasson Hagen tok den eneste norske etappeseieren i årets Tour de France, og nå drømmes det om lignende prestasjoner på norsk jord. Orten bekrefter at arbeidet allerede er i gang.

– Ja, det jobbes med. Det er ikke hele Tour de France selvfølgelig, men en etappe eller to. Det hadde vært helt supert, sier Høyre-politikeren.