Hopp til innhold

Nå har Kristoff bestemt seg for fremtiden

Lenge har man spekulert i hvor Alexander Kristoff sykler neste sesong. Nå har i hvert fall syklisten selv bestemt seg.

Alexander Kristoff

HAR BESTEMT SEG: Alexander Kristoff, her til venstre ved siden av dagens vinner, har bestemt seg for hvem han sykler for neste sesong.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

– Jeg har bestemt meg for hvor jeg skal sykle neste år. Det blir bra. Intensjonen er skrevet under, men ikke den fysiske kontrakten. Jeg har ingen kommentar til hvor jeg sykler neste år.

Det er ordene til Alexander Kristoff, en drøy time etter målgang på Champs-Élysées.

Han har funnet ut hvem han sykler for neste år, men holder kortene tett til brystet inntil den fysiske kontrakten er skrevet under. Etter det VG erfarer, skal Kristoff ha en intensjonsavtale med Team UAE neste sesong, men dette ønsker ikke nordmannen å bekrefte.

Norske Vegard Stake Laengen sykler i dag for det svært ferske sykkellaget.

I dag ble nordmannen nummer fem, bak Dylan Groenewegen som kom først over målstreken.

Kristoff og Edvald Boasson Hagen var svært nære, men det holdt ikke hele veien inn. Sistnevnte ble best av de to da han ble nummer tre.

Katjusja-Alpecin-rytteren sier at han satt akkurat der han ville på vei inn på oppløpet, men at han ikke hadde nok muskelkraft da han skulle akselerere.

– Når du ikke har muskelkraft, nytter det ikke. Jeg hadde håpet jeg skulle være bedre, og følte meg egentlig ikke så verst. Men de prosentene som skal til for å vinne, de mangler, sier Kristoff til NRK etter målgang.

– Ikke vært bra siden mai

Nå venter nok et par dager fri for Kristoff, før han fortsetter ferden mot EM og VM. Det trengs nok etter en tøff Tour, som han så gjerne hadde sett endte annerledes.

– Terningkast på årets Tour for min del blir nok én til to. Jeg har ikke vært god nok, og har manglet noe i spurtene.

Men det er ikke bare de siste tre ukene han ikke har følt seg i hundre prosent.

– Jeg har ikke vært bra siden starten av mai. Jeg får håpe det snur. Foran Bergen kan det bare gå én vei. Håpet var å være i god form til Tour de France, men det ville seg ikke. Nå blir det å resette seg og finne ut hvorfor det har blitt som det har blitt. Jeg er litt oppgitt over at det har gått så skeis.

– Hard kamp

Det ble ikke bare tøft for Kristoff i dag. Også Boasson Hagen kjente det på kroppen da det hele skulle avgjøres.

– Det var en rask avslutning på etappen. Den raskeste av de jeg har gjort, tror jeg. Det var hard kamp som alltid, sier Boasson Hagen til NRK etter målgang.

Han følte selv han var i god posisjon, men sier det ikke gikk helt som planlagt med tanke på opptrekk mot slutten.

– Det var en god spurt. Jeg var ikke i lederposisjon noen gang, men tenkte at det var et langt oppløp og jeg hadde et håp, sier den norske syklisten.

– Betyr mye

Boasson Hagen sier at han hadde vært misfornøyd med årets Tour, hadde det ikke vært for etappeseieren på fredag.

– Da hadde jeg vært veldig nært veldig mange ganger. Så det betyr mye å ha den (etappeseieren). Det er bra for laget også.

Edvald Boasson Hagen

LITT FORNØYD: Edvald Boasson Hagen fikk med seg en etappeseier og et par topplasseringer fra årets Tour.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Han oppsummerer Tour de France 2017 med et smil, og sier seg fornøyd.

– Jeg har hatt mange topplasseringer, en seier, har ikke tryna og er uten skrubbsår, sier Boasson Hagen og smiler.

– Små nyanser

De to norske håpene lå som nummer tre og fire inn på oppløpet, men måtte se seg slått av Groenewegen.

– Det var en rotete spurt, oppsummerte NRK-kommentatorene etter målgang.

André Greipel ble nummer to foran Boasson Hagen.

– Det er små nyanser her som skiller første- og tredjeplass. de har ikke akkurat det lille som skal til for å komme først over streken her, sa NRKs Ole Kristian Stoltenberg etter målgang.

Dagens etappe er kjent som en sjarmøretappe, og det var store forventninger til de to norske gutta før start.

Etappen fra Montgeron startet rolig, og det var ikke før under 60 kilometer gjensto at det begynte å skje ting.

Før det hadde Yoann Offredo først stoppet for å hilse på familie og venner fra Essonne-provinsen, og AG2R La Mondiale-syklisten Cyril Gautier hadde fridd til kjæresten Caroline via tv-kameraene.

Siste nytt

 • Messi om fremtiden: – Redd for at alt skal ta slutt

  Fotballmagikeren Lionel Messi (36) nærmer seg slutten på karrieren, men er ikke klar til å legge skoene på hylla helt ennå.

  Det fortalte han i et sjeldent intervju med argentinske ESPN onsdag.

  – Jeg er ikke klar for å forlate fotballen. Men ja, per i dag tror jeg at Inter Miami blir min siste klubb, sa Messi.

  Etter å ha etablert seg som en av historiens beste spillere for Barcelona mellom 2004 og 2021, gjorde Messi overgang til Paris Saint-Germain i 2021.

  Etter to år i den franske hovedstaden ble argentineren i fjor sommer klar for David Beckhams MLS-klubb, hvor han har notert seg for 25 mål og 16 målgivende på 29 kamper.

  – Det var et vanskelig valg å forlate Europa for å komme hit, men det faktum å ha vunnet VM hjalp meg til å se annerledes på ting, sa Messi.

  Messi vurderer nå å være med å prøve å forsvare VM-tittelen for hjemlandet sitt i 2026, før han avslutter sin utrolige karriere.

  – Jeg har gjort dette hele livet mitt. Jeg elsker å spille fotball. Jeg nyter alle treningene og kampene. Jeg er litt redd for at alt skal ta slutt, sa 36-åringen.

  Messi har rekorden som den med flest Ballon d'Or-trofeer med sine åtte utmerkelser.

  (NTB)

  TMBpEqnUlbM
  Foto: AP
 • Nytt landslag trenger spillere

  Flaggfotball er på OL-programmet om fire år for første gang. Det ferske norske landslaget er på jakt etter utøvere til å representere Norge i USA i 2028.

  – Flaggfotball er en fersk idrett, og Norge har en reell sjanse til å komme seg til OL. Dette er en unik mulighet for mannen og kvinnen i gata til å faktisk delta i OL, sier Jørgen Benestad-Johansen, sportssjef i Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF).

  Reglene

  Flaggfotball er en variant av amerikansk fotball:

  Alle spillerne bærer et belte med to flagg rundt livet, og når et av disse nappes ut, stoppes spillet. Fysisk kontakt er ikke tillatt. Ellers er reglene, og ikke minst den ekstremt hurtiggående taktikken, stort sett de samme som i vanlig amerikansk fotball.

  NFL-superstjernen Patrick Mahomes har tidligere sagt at han gjerne spiller på det amerikanske laget i flaggfotball under OL i Los Angeles.

  – Jeg ønsker definitivt å være med på det. Men jeg har sett noen av de som spiller flaggfotball, og de er litt raskere enn meg, har Mahomes uttalt.

  (NTB)

  R3YpTbcIKME
  Foto: NTB
 • Celtics med ny triumf – nærmer seg rekordtittel

  Boston Celtics er én seier unna sin første NBA-tittel siden 2008. Laget vant tredje kamp i finaleserien mot Dallas Mavericks 106-99 i Texas onsdag.

  Om Boston vinne én av de fire siste kampene i finalen, kan de juble for sin 18. sluttspilltittel i amerikansk basketball. Siden Celtics sist gikk til topps i 2008, har Los Angeles Lakers vunnet tre ganger og tangert rekorden på 17 titler.

  Ledet an av stjernene Jayson Tatum og Jaylen Brown har Celtics levert en strålende sesong. Onsdag scoret Tatum 31 poeng, mens Brown stoppet på 30.

  – Vi slapper ikke av ennå. Vi skal jobbe på helt til det er i boks. Uansett hvor lang tid det tar, sa Tatum etter kampen.

  – Det var en stor seier for oss. Vi fant en måte å vinne på, la Brown til.

  Dermed har den slovenske stjernen Luka Doncic og Mavericks en kjempejobb foran seg om de skal nekte Celtics-jubel.

  Neste kamp spilles i Dallas fredag.

  (NTB)

  PXiNO2OwEjI
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal