Hopp til innhold

Rister på hovudet av stjerna sitt «Batman-nebb»: – Kan ikkje fatte at han vil ikle seg det

Dylan Groenewegen vann den 6. etappen i Tour de France, men det er ikkje berre spurtferdigheitene til nederlendaren som har fått merksemd.

Dylan Groenewegen

BATMAN BEGINS?: Dylan Groenewegen med sitt nye «nebb».

Foto: AFP

– Batman vann i dag!

Det sa Matt White, sportssjefen i Jayco-AlUla, etter at Dylan Groenewegen (31) vann massespurten i Dijon torsdag førre veke.

Sportssjefen spøkte med det nye «nebbet», som 31-åringen har tatt i bruk.

Tidlegare i touren måtte Groenewegen ta av seg det Batman-liknande utstyret halvvegs uti 3. etappe.

«Nebbet» til brillene var nemleg ikkje tilgjengelege for sal, noko som bryt med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sitt reglement. Men i løpet av veka la produsenten bak «nebbet» det ut for sal, til ikkje mindre enn 350 Euro. Det kjem da i tillegg til prisen for sjølve brillene.

– Eg veit ikkje kor mange watt det er (ein sparer), men viss dei seier at det er litt raskare så vil eg bruke det. I dag var det akkurat nok til å vinne, så kanskje det berre var brillene mine, fleipa nederlendaren etter sigeren overfor blant anna Cyclingnews.

Ifølge produsenten er nemleg «nebbet» aerodynamisk. Det vil seie at det skal minske luftmotstanden.

Innspurt 4. juli. Dylan Groenewegen til høyre.

JOKER: Jayco Alula-ryttaren vann etappe 6 i Tour de France.

Foto: AFP

Ekspert: – Skikkeleg tåpeleg

NRKs sykkelekspert er ikkje overtydd over nytta av det nye «nebbet».

– Eg tenker at det er skikkeleg tåpeleg. Om det er nokre aerodynamiske fordelar, må det vere ufatteleg lite, så eg kan ikkje fatte at han vil ikle seg noko som det der, seier Sondre Sørtveit til NRK.

Portrettbilde av Sondre Sørtveit

SYKKELEKSPERT: Sondre Sørtveit er ingen fan av «nebbrillene».

Trur du «nebbrillene» hadde noko med sigeren å gjere?

– Nei, svarer eksperten kontant.

– Men det er sjølvsagt ein fantastisk uttale for sponsoren, legg han til.

Han forstår ønsket om å utvikle utstyr for å maksimalisere gevinsten:

– Eg forstår at ein leitar etter marginale fordelar i sykkelsporten, men gevinsten er så liten, at eg ville aldri sjølv tatt på meg noko som det.

Dylan Groenewegen

BATMAN RETURNS?: Dylan Groenewegen har moglegheit til å ta ein ny etappesiger i dag.

Foto: AP

Likevel trur Sørtveit sykkellaget hadde ein annan dagsorden bak bruken av produktet.

– Det skaper jo blest. Merket som har laga dei får publisitet. Det er kanskje vel så mykje det dei ønsker? Dei prøver å lansere eit premiumprodukt og skape blest, som sikkert er fint for dei som er galne nok til å bruke pengar på noko sånt, seier Sørtveit.

– Det føyer seg inn i rekka av liknande forsøk. For nokre år sidan var det ein hovudsokk, som skulle dekke over øyra. Det såg òg rimeleg tåpeleg ut. Men dei brukte dei ei stund. Dette er i same kategori – kategorien tåpelege påfunn, meiner sykkeleksperten.

Ny sjanse for spurtarane tysdag

Ein ny sjanse for Groenewegen til å vise fram nebbet ventar på tysdag, etter at ryttarane hadde kviledag på måndag.

Da er det ein flat etappe på 187 kilometer mellom Orléans og Saint-Amand-Montrond, som etter alle solemerke vil ende i ein massespurt.

Dermed er det òg ein ny sjanse for det norske Uno-X-laget, som har Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold som sine fremste håp i ein spurt. Kristoff har ein tredjeplass som best frå årets ritt. Du kan få alt om etappen på radio på NRK Sport frå 14.00.

Siste nytt

 • Formel 3: Stenshornet nummer 13 i Ungarn-sprinten

  Martinius Stenshorne (18) klatret ni plasser, men endte likevel bare på 13.-plass i Formel 3-sprinten i Ungarn lørdag.

  Den norske unggutten fikk fredagens kvalifisering ødelagt av rødflagg. Nordmannen var på vei mot å sette en respektabel rundetid da Luke Browning snurret rundt foran han og det ble vinket med det røde flagget. Da var det bare 24 sekunder igjen på klokken, og Stenshornet endte med en tid som kun holdt til en 22.-plass.

  Nordmannen hadde dermed et nærmest håpløst utgangspunkt før både lørdagens sprint og søndagens hovedløp. Stenshornet klatret imidlertid flere plasser i løpet av sprintløpet, men måtte likevel se seg fornøyd med en 13.-plass.

  Før lørdagens sprint hadde ikke Stenshorne kjørt et Formel 3-løp siden Østerrikes Grand Prix i slutten av juni.

  Unggutten måtte stå over forrige F3-runde i Storbritannia ettersom han er utestengt fra løpene på Silverstone etter at han i april kjørte et GB3-løp på banen uten tillatelse fra Det internasjonale bilsportforbundet.

  Med helgens Grand Prix i Ungarn gjenstår det tre VM-runder denne Formel 3-sesongen, som avsluttes i italienske Monza 1. september.

  (NTB)

  JdNCujizDAY
  Foto: NTB
 • Thomas Delaney vender hjem – gjør comeback i FC København

  Fotballstjernen Thomas Delaney er tilbake i den danske superligaen etter over sju år i utlandet. Lørdag signerte han for barndomsklubben FC København.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  – Dette er en veldig stor dag for meg! Å returnere hjem til FC København er noe jeg alltid har hatt i tankene og ønsket meg mange ganger, sier han.

  – Hjertet mitt er i FC København. Det har alltid vært det og vil alltid være det. Derfor er jeg utrolig glad for at vi nå har lyktes med å få dette til å ordne seg, fortsetter han.

  Delaney gikk gradene i FCK fra han var et lite barn til han debuterte på A-laget i 2008. Der noterte han seg for 24 mål og 17 målgivende på 246 kamper, før turen gikk videre til tyske Werder Bremen i 2018.

  Siden har den danske 32-åringen spilt for klubber som Borussia Dortmund, Sevilla, Hoffenheim og Anderlecht. Delaney har også notert seg for åtte mål og åtte målgivende på 81 landskamper for Danmark.

  I løpet av karrieren har dansken vært med på å vinne elleve trofeer, hvor høydepunktene var den tyske cupen og den tyske supercupen med Dortmund.

  (NTB)

  AM_PjZS7DTU
  Foto: AP
 • England-jobben lyst ut – dette kreves for å bli Southgates erstatter

  Englands fotballforbund (FA) har lagt ut en stillingsannonse i jakten på ny landslagssjef. Fristen for å søke er 2. august.

  Utlysningen ble publisert på FAs nettsider få dager etter at Gareth Southgate trakk seg fra jobben. Han hadde trenerrollen i nesten åtte år.

  FA understreker at de allerede ha en liste med potensielle erstattere, men vil likevel ha en åpen prosess.

  I stillingsinstruksen står det at jobben består av «å lede og utvikle det engelske herrelandslaget til å vinne et mesterskap og være konsekvent rangert som et av de beste lagene i verden».

  Dette er kriteriene FA stiller:

  * Prolisens fra Uefa

  * Betydelig erfaring fra engelsk fotball og en sterk merittliste med resultater i Premier League og/eller ledende internasjonale konkurranser

  * En eksepsjonell leder som forstår og nyter landslagsfotballen

  * Erfaring med å identifisere, håndtere og utvikle engelske spillere

  * Motstandsdyktig og komfortabel i en svært høyprofilert rolle med intens offentlig interesse

  * En merittliste for å skape en presterende og positiv lagkultur

  * Må ha sterke personlige verdier, en integritet og forstå at rollen som landslagssjef kan inspirere en hel nasjon

  (NTB)

  bIpQW1HUI3k
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal