NRK Meny
Normal

Viking har kniven på strupen mot AaFK

Aalesund møter et Viking som har kniven på strupen. Men også Aalesund trenger en seier etter tre uavgjort kamper på rad.

Aalesund - Viking
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Åge Hareide fikk sparken som Viking-trener i juni. Kjell Jonevret tok over som trener, men har ikke klart å snu den negative trenden.

To kamper og to tap

Kjell Jonevret

Viking har to tap på to kamper med Kjell Jonevret som trener.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

I den første kampen med Jonevret ved roret gikk Viking på et forsmedelig 4-1 tap mot Rosenborg på hjemmebane. Deretter ble Viking slått ut i fjerde runde i NM-cupen mot Brann etter en scoring av Kim Ojo i ekstraomgangene.

Kravene og forventningene er store i Stavanger. Det er et lag med en gyllen historie. Derfor er det mye som står på spill for Kjell Jonevret som trente Molde til seriesølv i 2009.

Det kan kanskje være en trøst at Viking har historien på sin side. Viking har hatt et godt tak på Aalesund og har vunnet 9 av 14 oppgjør i eliteserien. På hjemmebane har Aalesund bare to seire mot Viking. Men disse to kom i 2010 og 2011.

Molde - Aalesund

Aalesund har ikke vunnet på de tre siste kampen i eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Uavgjortkongen

Men også Aalesund har slitt med motgang i det siste. De tre siste kampene har endt uavgjort.

Den forrige seieren kom 20.mai da Aalesund slo Brann 2-0 på hjemmebane.

Aalesund ble også slått ut i NM-cupens fjerde runde. Det skjedde da laget tapte mot Sandefjord.

Aalesund er sammen med Rosenborg uavgjortkongen i eliteserien sju uavgjort på 13 kamper. Fire av disse kampene har endt 0-0.

Aalesund befinner seg på mange måter i et ingenmannsland midt på tabellen. Kampen mot Viking avgjør om Aalesund skal henge med i den øvre delen av elteserien eller om laget skal falle ned i bunnstriden.

Måltørke

Daniel Arnefjord

Forsvarsspilleren Daniel Arnefjord er 'målkonge' i Aalesund med fire scoringer.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Aalesund sitt store problem har vært mangelen på spisser som kan score mål. Estlenderen Sander Post har kviknet til i det siste, men det er forsvarsspilleren Daniel Arnsfjord som er lagets toppscorer med fire mål.

Men Viking har enda større problemer foran mostanderens mål. Med bare 10 mål så langt i sesongen er Viking det laget i eliteserien som har scoret minst.