NRK Meny
Normal

Varaordfører: – Jeg ble dolket i ryggen

Olav Harald Ulsteins uttalelser etter søndagens Farmen-tvekamp har fått massive reaksjoner. Selv mener han at uttalelsen ikke er limt inn der den skulle være i programmet.

Olav Harald Ulstein deltar i Farmen

I søndagens tvekamp gikk Frank ut av Farmen. Det har vært mange reaksjoner i etterkant av tvekampen, spesielt fra varaordfører i Sykkylven og Farmen-deltaker Olav Harald Ulstein.

Foto: TV2

«Hvis Finn ryker så reiser en ynkelig og motbydelig mann, slik jeg har lært han å kjenne, så jeg håper at Frank blir».

Dette sa Olav Harald Ulstein under gårsdagens Farmen-episode. Mange mener at Ulstein var for krass mot deltaker Finn Olav Odde som kjempet mot erkerival Frank Tore Aniksdal i grenen kunnskap.

Ulsteins pipe hadde en litt annen lyd i dag, enn det tv-seerne fikk høre søndag kveld.

Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune

Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune.

Foto: TV2

– De utsagna kom ikke inn der de skulle være. Det er veldig vanskelig for dem som ser programmet å skjønne hvorfor jeg sier dette på denne måten, sier varaordføreren fra Sykkylven og fortsetter:

– Det er lett for folk å tro at jeg sa dette fordi Finn valgte kunnskap, og ikke tautrekking, som var forventa. Det er feil. Finn Olav er hjertelig velkommen til å velge den tvekampen han vil.

Klippet og limt

Ulstein mener at utsagnet er klippet inn på feil sted, og høres derfor krassere ut enn det faktisk var.

– Grunnen til at jeg sier det jeg sier er fordi rett før vi gikk til tinget så opplevde jeg å bli dolket i ryggen av Finn Olav.

Farmen 2014

Hele tre av 14 deltakere i årets «Farmen» er fra Møre og Romsdal. Daniel Godø (22) har gått ut, men Olav Harald Ulstein (51) og Magnhild Vik (42) er fremdeles med i spillet.

Foto: TV2

Ulstein forteller at de hadde inngått en avtale som Finn Olav valgte å bryte. Det mener sunnmøringen var ynkelig.

– Føler du deg misforstått?

– Det er dumt å si at man føler seg misforstått, men ordene mine ble ikke sagt i samme sammenhengen som det ble vist på tv.

Reaksjoner på sosiale medier

Episoden har skapt enormt engasjement og reaksjoner på sosiale medier. Flere har delt meningene sine på Tv2s Facebook-side, og mange legger vekt på at den krasse uttalelsen kom fra en varaordfører.

– Jeg er ikke med på Farmen som varaordfører, men som Olav Harald Ulstein. Alle som er med på Farmen har mulighet til å spille en rolle i et spill, sier sunnmøringen.

Pressekontakt i TV 2, Alex Iversen, sier til NRK at Farmen-tinget varer i 20–30 min og TV2 redigerer det ned til noen få minutter.