Hopp til innhold

Vant Copa America - nå må Molde stoppe han

Ángelo Henríquez er Dinamo Zagrebs målmaskin som må temmes, skal Molde gå videre i mesterligakvalifiseringen.

FBL-COPAM2015-ARG-CHI

MESTER: Sammen med resten av Chiles A-landslag ble Henriquez Copa America-mester. I finalen slo de VM-finalist Argentina. Her i duell med Barcelonas Javier Mascherano og Napolis Gonzalo Higuain.

Foto: JUAN MABROMATA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-COPAM2015-ARG-CHI

FINALE: Her er Ángelo Henríquez i aksjon i Copa America-finalen mot Argentina.

Foto: RODRIGO ARANGUA / Afp

Denne sommeren har chilenske Ángelo Henríquez tilbrakt sammen med Bayern Münchens nysignering Arturo Vidal og Arsenal-toppscorer Alexis Sánchez. Sammen vant de Copa America – det søramerikanske landslagsmesterskapet.

Henriquez kom inn som innbytter i finalen Chile vant på straffesparkkonkurranse over Argentina. Mesterskapet ble spilt på hjemmebane og laget ble hyllet som helter da de vant landets første Copa America-tittel.

Sist var det Lionel Messi og co. som måtte stoppe Henriquez. Nå er det Moldes tur. Tirsdag kveld står han og resten av Dinamo Zagreb på motsatt banehalvdel i Kroatias hovedstad.

Scoringsmaskin

21 år gamle Henriquez har vært blant Dinamos beste spillere etter han ankom klubben i 2014, og har vist sin målteft ved en rekke anledninger. Han kan bli mannen Molde må stoppe skal de ha mulighet til å gå videre i mesterligakvalifiseringen.

Spissen står med 20 mål på 26 kamper – et snitt på 0.77 mål per kamp. Til sammenligning har Moldes toppscorer Ola Kamara et målsnitt på 0.53 i årets sesong.

Dinamo Zagreb har vunnet den kroatiske ligaen de siste ti årene, og har flere ganger kvalifisert seg til Europaligaen. I forrige kvalifiseringsrunde møtte Dinamo Fola Esch fra Luxemburg. Der var selvsagt Henriquez en av målscorerne som sendte laget videre.

Hentet av Manchester United som tenåring

Angelo Henriquez og Giggs

UNGGUTT: Da Henriquez først kom til Europa spilte han for Manchester United. Her sammen med Ryan Giggs.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Da Henriquez var 17 år ble han hentet av den 20 ganger engelske seriemesteren, Manchester United.

Unggutten fikk derimot ingen offisielle kamper for klubben, og var på utlån til Wigan, Real Zaragoza og Dinamo Zagreb, før han signerte en permanent avtale med sistnevnte denne sommeren.

Han begrunner klubbyttet med ønsket om å delta i mesterligaen

– Jeg kom til Dinamo for å spille mesterligafotball. Jeg vil komme til gruppespillet med dette laget. Det er min store drøm, forteller Henriquez til insidefutbol.

Skal målet oppnås må han fortsette den gode formen mot Molde FK tirsdag kveld.

Fotballekspert: – Dinamo er favoritt

Karl-Petter Løken

FOTBALLEKSPERT: Karl-Petter Løken tror Molde kan få det tøft mot Dinamo Zagreb.

Foto: NRK

– Normalt sett vil jeg si at Dinamo Zagreb er en knapp favoritt. De har derimot knapt kommet i gang med sin sesong, mens Molde er over halvveis. Den fordelen vil Molde ha, og de har for all del en mulighet til å slå Dinamo over to kamper, mener NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Kroatias landslag ble nylig trukket ett poeng av UEFA etter at noen supportere hadde laget til et hakekors i gressteppet i kampen mot Italia. Landet nektes også å ha folk på tribunen i de to neste hjemmekampene.

Løken tror det kan bli en heksegryte når Molde entrer Stadion Maksimir i kveld. En bane hjemmelaget ikke har tapt på på fire år.

– De kan forvente at det blir bra trøkk på tribunen og et voldsomt entusiastisk hjemmepublikum. De kommer til å gjøre alt for å også påvirke dommeren, mener han.