NRK Meny

Pågrepet etter væpnet trussel i Molde

En person i Molde er pågrepet av politiet etter at han truet en samarbeidspartner med våpen. Motivet for trusselen er foreløpig ukjent.

Molde by

Gjerningsmannen dukket opp på politistasjonen i Molde på eget initiativ. Han er nå arrestert og politiet har startet etterforskning.

Foto: Alvik, Halvard / NTB scanpix
Laster Twitter-innhold

Det var klokka 18.50 at en mann av utenlandsk opprinnelse ringte til politiet og fortalte at han var blitt oppsøkt hjemme og truet av en samarbeidspartner.

– Gjerningsmannen møtte opp på døra hjemme hos den som ble truet. Han skal ha vist frem noe som lignet et skytevåpen, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til NRK.

Politiet sier de ikke har fått opplysninger om noe klart motiv så langt, men at det kan være flere forhold inne i bildet.

Gjerningsmannen dro fra stedet i bil, og det ble satt i gang en omfattende aksjon for å lokalisere ham. Også to patruljer fra Kristiansund ble tilkalt for å delta i aksjonen i Molde.

Laster Twitter-innhold

Saken løste seg da en person plutselig dukket opp på Molde politistasjon. En polititjenestemann som skulle ta imot denne personen oppdaget at vedkommende hadde noe som lignet en pistol i lommen.

Etter hvert viste det seg at dette var gjerningsmannen i trusselsituasjonen.

Mannen fikk ikke komme inn i gangen på politivakta. Men politiet fikk kontakt med ham på telefon. Deretter la mannen fra seg pistolen, og han ble pågrepet uten dramatikk, forteller Gjøsund.

Pågripelsen skjedde rett utenfor politistasjonen i Molde klokka 19.55. Våpenet viste seg å våre en våpenkopi. Mannen sitter nå i arresten. Nå skal politiet starte etterforskningen, og vil blant annet finne ut hvilket motiv han hadde.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.