Pågrepet etter væpnet trussel i Molde

En person i Molde er pågrepet av politiet etter at han truet en samarbeidspartner med våpen. Motivet for trusselen er foreløpig ukjent.

Molde by

Gjerningsmannen dukket opp på politistasjonen i Molde på eget initiativ. Han er nå arrestert og politiet har startet etterforskning.

Foto: Alvik, Halvard / NTB scanpix
Laster Twitter-innhold

Det var klokka 18.50 at en mann av utenlandsk opprinnelse ringte til politiet og fortalte at han var blitt oppsøkt hjemme og truet av en samarbeidspartner.

– Gjerningsmannen møtte opp på døra hjemme hos den som ble truet. Han skal ha vist frem noe som lignet et skytevåpen, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til NRK.

Politiet sier de ikke har fått opplysninger om noe klart motiv så langt, men at det kan være flere forhold inne i bildet.

Gjerningsmannen dro fra stedet i bil, og det ble satt i gang en omfattende aksjon for å lokalisere ham. Også to patruljer fra Kristiansund ble tilkalt for å delta i aksjonen i Molde.

Laster Twitter-innhold

Saken løste seg da en person plutselig dukket opp på Molde politistasjon. En polititjenestemann som skulle ta imot denne personen oppdaget at vedkommende hadde noe som lignet en pistol i lommen.

Etter hvert viste det seg at dette var gjerningsmannen i trusselsituasjonen.

Mannen fikk ikke komme inn i gangen på politivakta. Men politiet fikk kontakt med ham på telefon. Deretter la mannen fra seg pistolen, og han ble pågrepet uten dramatikk, forteller Gjøsund.

Pågripelsen skjedde rett utenfor politistasjonen i Molde klokka 19.55. Våpenet viste seg å våre en våpenkopi. Mannen sitter nå i arresten. Nå skal politiet starte etterforskningen, og vil blant annet finne ut hvilket motiv han hadde.

Siste video/lyd

Distrikta kjem til å tape på den nye politireformen. 
Det meiner pensjonert lensmannsbetjent Johan Arnt Overøye. 
Med over 20 års erfaring frå ulike jobbar i politiet kjenner han etaten godt...
Ein drøy månad før seriestart, reiste i dag Kristiansund stadion si første lysmast godkjend for eliteserien. 
Tida er knapp, men klubben lovar å ha heimearenanen klar til seriestart mot Molde 1.april
I dag starta bygginga av den første Hurtigruta på Kleven verft. No venter eit stort arbeid. Konsernsjef i Hurtigruten føler seg trygg på at dei kjem til å få byggje fire ekspedisjonsskip ved Kleven.