Pågrepet etter væpnet trussel i Molde

En person i Molde er pågrepet av politiet etter at han truet en samarbeidspartner med våpen. Motivet for trusselen er foreløpig ukjent.

Molde by

Gjerningsmannen dukket opp på politistasjonen i Molde på eget initiativ. Han er nå arrestert og politiet har startet etterforskning.

Foto: Alvik, Halvard / NTB scanpix
Laster Twitter-innhold

Det var klokka 18.50 at en mann av utenlandsk opprinnelse ringte til politiet og fortalte at han var blitt oppsøkt hjemme og truet av en samarbeidspartner.

– Gjerningsmannen møtte opp på døra hjemme hos den som ble truet. Han skal ha vist frem noe som lignet et skytevåpen, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til NRK.

Politiet sier de ikke har fått opplysninger om noe klart motiv så langt, men at det kan være flere forhold inne i bildet.

Gjerningsmannen dro fra stedet i bil, og det ble satt i gang en omfattende aksjon for å lokalisere ham. Også to patruljer fra Kristiansund ble tilkalt for å delta i aksjonen i Molde.

Laster Twitter-innhold

Saken løste seg da en person plutselig dukket opp på Molde politistasjon. En polititjenestemann som skulle ta imot denne personen oppdaget at vedkommende hadde noe som lignet en pistol i lommen.

Etter hvert viste det seg at dette var gjerningsmannen i trusselsituasjonen.

Mannen fikk ikke komme inn i gangen på politivakta. Men politiet fikk kontakt med ham på telefon. Deretter la mannen fra seg pistolen, og han ble pågrepet uten dramatikk, forteller Gjøsund.

Pågripelsen skjedde rett utenfor politistasjonen i Molde klokka 19.55. Våpenet viste seg å våre en våpenkopi. Mannen sitter nå i arresten. Nå skal politiet starte etterforskningen, og vil blant annet finne ut hvilket motiv han hadde.

Siste video/lyd

Er du grunneigar av eit område som bør takast vare på for ettertida - da bør du høyre ekstra etter no. I dag fins det berre eitt område her i fylket som får statleg støtte som kulturlandskap. No kan det bli fleire - for regjeringa vil doble løyvinga til utvalde perler.
Årets cruicesesong er i gang - og det tidligare enn nokon gong.
I år er det venta ny rekord i skipsanløp ved norske hamner. I dag tidleg blei dei første kalde vinterturistane tatt imot i Ålesund.
Tjue arbeidsplassar er berga i Ørsta.
Frp-toppane Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale kom til heimlege trakter i dag.
Dei hadde med seg gode nyheiter for dei som vil ta vare på offentlege arbeidsplassar...