Treneren utvist da han stormet banen

Dommer Sigurd Smehus Kringstad fra Valderøya ble overrasket da den russiske treneren plutselig kom stormende ut på banen.

Sigurd Smehus Kringstad

ARKIVFOTO: Sigurd Smehus Kringstad i aksjon i en Sogndal-kamp på et tidligere tidspunkt.

Foto: Arne Stubhaug

Dommer Sigurd Smehus Kringstad fra Valder IL havnet i sentrum da det ble svært ampert under treningskampen mellom Brann og russiske Rubin Kazan på La Manga onsdag.

Tempraturen steg på banen etter en duell mellom to av lagenes spillere, og en video på TV2s nettsider viser hvordan Rubins trener til slutt tar seg inn på banen og blander seg inn i diskusjonene.

– Det er ikke noe som skjer hver dag. Jeg vet ikke hva som var grunnen til at han kom ut og det tok litt tid før han gikk av banen, forteller Smehus Kringstad til NRK.

Stilte ultimatum

Lars Arne Nilsen

BRANN: Lars Arne Nilsen er Brann-trener og ble vitne til hendelsen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Lagets trenere har naturligvis ikke noe på banen å gjøre, og russeren ble utvist. Smehus Kringstad ba Rubin-treneren fortalte gresset, men treneren var imidlertid ikke så lysten på det. Til slutt måtte Smehus Kringstad stille ultimatumet:

– You go or we go, kan man høre han si til treneren i videoen.

Samtidig kan man høre Brann-trener Lars Arne Nilsen ta det langt mer med ro.

– Vi har fått de dit vi vil, gutter. Glimrende, fortsett sånn. Ikke bli med på dette kjøret, sa voldingen.

– Mangel på respekt

Smehus Kringstad vil egentlig ikke gå i detalj i det som skjer i enkeltkamper, men er klar for at russerens oppførsel ikke hører hjemme på en fotballbane.

– Det viser mangel på respekt. Når vi gir respekt, forventer vi det samme tilbake. I en slik situasjon prøver man å holde hodet kaldt, sier han.

Sammen med resten av dommerteamet skal ha være på La Manga en liten uke og dømme et par kamper til.