NRK Meny
Normal

Dagen derpå: Nå satser Molde mot Europa

Etter å ha gjort rent bord i Norge denne sesongen satser Molde nå på spill i Europaligaen neste sesong.

Tarje Nordstrand Jacobsen og Per Lianes

Administrerende direktør i Molde FK, Tarje Nordstrand Jacobsen og Moldes mediesjef Per Lianes vil fortsatt suge litt på karamellen mandag før de begynner å tenke på neste sesong.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det er dagen derpå i Molde. Konfettien har lagt seg og regnet høljer ned – men stemningen er fortsatt på topp. For moldenserne suger fortsatt på karamellen etter en fantastisk fotball-helg.

– De fleste er litt utladet og slitne, men med en god følelse, sier administrerende direktør i Molde FK Tarje Nordstrand Jacobsen.

Nordstrand forteller at han i løpet av helgen kun har hatt positive opplevelser.

– Jeg har kun møtt hyggelige folk. I tillegg er det gledelig at det har vært veldig god stemning mellom våre og Odd sine tilreisende supportere.

Og mottakelsen i Molde søndag kveld etter seieren satt en ekstra spiss på det hele. For selv om spillerne ikke ankom Molde før sent søndag kveld, og de fleste skulle på jobb mandag morgen, var det mange som møtte opp for å hylle heltene.

– Det var helt fantastisk å se hvor mange som møtte opp med tanke på at det knapt nok var noen av dem som var i Oslo som hadde rukket å komme seg hjem. Det forteller litt om hvor mange som er engasjerte og glade i Molde FK. Det varmer i hjerterota, sier han.

Laster Twitter-innhold

Vært en lang reise

De siste fire årene har Molde tatt hjem tre seriemesterskap og to cupgull. Men det er ikke mer enn åtte år siden de tapte 8–0 på Nadderud stadion og rykket ned til 1. divisjon. Den ydmykelsen husker Jacobsen godt.

Tarje Nordstrand Jacobsen

Administrerende direktør i Molde FK, Tarje Nordstrand Jacobsen, mener norsk fotball har en lang vei å gå før gruppespille i Mesterligaen er realistisk.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Det har vært en utrolig spennende og interessant reise, og det er viktig at vi fortsatt har beina plantet på jorda. Mange av oss som jobber i klubben var på Nadderud stadion for åtte år siden da vi tapte 8-0, rykket ned og ble totalt ydmyket.

Han tror det har vært en viktig erfaring å ta med seg når de har bygget opp klubben igjen.

– Vi har hatt veldig mange dyktige ansatte og tillitsvalgte i organisasjonen, i tillegg til veldig dyktige trenere som har vært med på å legge grunnlaget. Nå høster vi nok fruktene gjennom cupseierne og seriemesterskapet av et arbeid som har vært langt ned over lengre tid.

Nå tenker de fremover

Medaljeskapet Molde FK

Det begynner å fylle seg opp i medaljeskapet på Aker Stadion.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Nå har klubbledelsen allerede så smått begynt å tenke fremover. Der er spill i Europa en av brikkene.

– Nå går vi inn i noen viktige uker der vi skal bestemme hvor vi skal legge listen for 2015 og de nærmeste årene fremover. Det er nok ikke unaturlig at det kommer til å peke seg ut en målsetting om å nå et gruppespill i Europaligaen, sier han.

I tillegg vil klubben mobilisere maksimalt for å få mest mulig ut av kvalifiseringen til Mesterligaen selv om Jacobsen understreker at det kan bli vanskelig.

– Vi har fått en mulighet til å spille Mesterliga-kvalifisering, men nåløyet er trangt.

Mest tro på Europaligaen

Jacobsen sier at de vil fokusere på realistiske målsetninger.

– Vi skal utvikle oss videre, men det er 32 lag som spiller i Mesterligaen i Europa. I praksis så kjemper vi om én av fem plasser, og vi kan møte lag som i utgangspunktet er veldig mye bedre enn oss.

Klubbdirektøren tror de har større sjanse til å klare å hevde seg i Europaligaen.

– I Europaligaen er det 48 lag. Vi har spilt der i noen år nå og det er større sjanse for litt enklere motstand. Den realistiske målsettingen er å nå gruppespill i Europaligaen, sier Jacobsen.

Men Jacobsen vedgår at det er en drøm å få ta imot Real Madrid igjen hjemme på Aker Stadion.

– Det vil det alltid være. Vi vil dit på sikt. Men vi og norsk fotball har en vei å gå før vi kan begynne å snakke om at gruppespill i Mesterligaen er realistisk.